Šport > Košarka
12905 ogledov

Luka pred zgodovinskim dosežkom, ali mu bo Dallas uničil sanje?

Luka Dončić Joel Embiid Profimedia
Luka Dončić se še vedno bori za naslov prvega strelca lige, a je morda po odločitvi kluba že končal sezono.

Kot smo že poročali in navedli razloge za morebitno odločitev kluba, je Luka Dončić za Dallas Mavericks morda že odigral zadnjo tekmo sezone. Slovenski zvezdnik lige NBA je tako tri tekme pred koncem morda že končal sezono, čeprav se z Joelom Embiidom še vedno bori za naziv najboljšega strelca rednega dela lige NBA.

Luka Dončić So obupali? Šport Šok iz Dallasa! Noro, kaj so Mavs pripravljeni narediti Luki Dončiću

V Kamerunu rojeni Embiid iz Phladelphia 76ers je tako na dobri poti, da še drugič zaporedoma osvoji ta naziv, čeprav je v tesni bitki v igri še vedno tudi Dončić. Embiid je namreč dobil malo prostora za dihanje v nedeljo, ko je dosegel 28 točk ob porazu 76ers proti Milwaukeeju, medtem ko je Slovenec zbral 22 točk ob porazu Mavericks po podaljšku proti Atlanti.

Embiid ima zdaj 2110 točk na 64 tekmah (povprečje 32,97 točke na tekmo), Dončić pa ima 2096 točk na prav tako 64 tekmah, kar pomeni povprečje 32,75 na tekmo. Oba sta tudi že izpolnila pogoj o številu odigranih tekem v sezoni (58), ki je lansko leto zmanjkal LeBronu Jamesu v bitki z Embiidom.

Luka Dončić Joel Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia

To bi lahko bila najbolj izenačena dirka za najboljšega strelca po več kot desetletju, piše nba.com. Nazadnje je bil naslov z manj kot pol točke na tekmo odločen v sezoni 2011/12, ko je Kevin Durant (Oklahoma City) premagal Kobeja Bryanta (Los Angeles Lakers) za 0,17 točke na tekmo. Durant je imel povprečje 28,03, Bryant pa 27,86.

Dallas sicer do konca rednega dela sezone čakajo še tri tekme, ko bo v domači dvorani gostil Sacramento Kings, Chicago Bulls in San Antonio Spurs. Če Luka ne nastopi več na nobeni tekmi, bo tako ostal pri povprečju 32,75 točk na tekmo, a bi bil še vedno v igri za naslov najboljšega strelca, saj bi lahko Embiidu ob nekoliko slabših predstavah na zadnjih štirih tekmah sezone povprečje tudi padlo.

Luka Dončić To se mora zgoditi Šport To so še edini scenariji, ki Dallas peljejo v končnico

Toda težava je, da vsi vedo, koliko kamerunskemu centru pomenijo podobne osebne lovorike, tako da bi se prav lahko zgodilo, da tudi center Philadelphie izpusti zadnje štiri tekme svoje ekipe, saj so 76ers precej zabetonirani na tretjem mestu vzhoda, brez realnih možnosti za premik po lestvici. Philadelphio sicer do konca sezone čakajo še tekme proti Boston Celtics, Miami Heat, Atlanta Hawks ter Brooklyn Nets.

Pred Dallas Mavericks je tako pomembna odločitev, saj bi jim Luka Dončić lahko pošteno zameril, če zaradi njihove odločitve o namernem izgubljanju tekem ostane brez lovorike za najboljšega strelca lige.

Luka Dončić Dallas tone Šport Navijači so se grdo spravili na Dončića: "Debel si!" Luka Dončić Šport Ne o končnici, Dončić razmišlja že o Sloveniji Luka Dončić, nora podaja V Miamiju Šport Luka z novo noro podajo osmešil enega najboljših obrambnih igralcev Luka Dončić Navijač Šport Kamere ujele Dončića v dobri družbi na nekošarkarskem dvoboju
Komentarjev 2
  • Boris 20:09 04.april 2023.

    Ne vem nič o košarki, samo mogoče se bo lahko tolažil s tistimi milijoni malo ...

  • Floki123 11:15 04.april 2023.

    A pa je to problem? Naj igra bolj sam, da 60 pik, pa naj ostali mimo mečejo (se bolj (pre)redko zgodi da zadenejo), da zagotovo izgubijo. ;-)

Sorodne novice