Šport > Košarka
2881 ogledov

Liga zavrnila pritožbo Dallasa: Sodniki bi laho ravnali boljše, a ...

Luka Dončić Mark Cuban Profimedia
Liga NBA ni ugodila franšizi Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so se pritožili zaradi sojenja na tekmi z Golden State Warriors, ko so jo 23. marca izgubili s 125:127. Po mnenju franšize iz Teksasa so sodniki oškodovali Luko Dončića in kolege.

Šlo je za situacijo, ko so delilci pravice dosodili avt za aktualne prvake, v naslednjem hipu pa je sodnik pokazal v drugo smer. Pri Dallasu so menili, da je bila odločitev spremenjena, vendar je sodnik le pokazal proti klopi Mavericks, ker je ta zahtevala minuto odmora. Tudi napovedovalec v dvorani je po ozvočenju dejal, da žoga pripadla domačim, to pa je še pripomoglo k zmedi.

Preden se je okroglo usnje odkotalilo izven igrišča so sicer sodniki spregledali očiten prekršek nad slovenskim zvezdnikom.

Po vrnitvi na parket so košarkarji Dallasa tako stopili na eno stran, Warriors na drugo, oboji so pričakovali, da bo žoga njihova. Sodniki se niso potrudili razjasniti situacije, temveč so mirno izročili žogo Golden State, ki je nato brez obrambe zlahka zadel. Ti točki sta se glede na končni izid izkazali za ključni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice