Šport > Košarka
6080 ogledov

Oče košarkarja Dallasa grobo napadel Dončića

Irving Dončić Profimedia
Nekdanji NBA zvezdnik Tim Hardaway je v luči trenutnega stanja v Dallasu kritiziral Luko Dončića in Kyrieja Irvinga.

Oče Tima Hardawayja Jr., ki si v Dallasu deli slačilnico z Lukom Dončićem, je gostoval v oddaji The Carton Show, kjer je kritiziral vodstvene sposobnosti slovenskega košarkarja.

"Dallas pogreša vodjo. Luka ni vodja. Kyrie Irving ni vodja. Jalen Brunson je bil vodja. Kar se mene tiče, je bil Irving napaka. Jaz bi se na njihovem mestu držal tega, kar so imeli. Dallas je bil četrta ali peta ekipa na Zahodu. Ne popravljaj nečesa, kar ni pokvarjeno," je bil oster petkratni All-Star in član košarkarskega hrama slavnih.

Tim Hardaway | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Pravi vodja vodi z zgledom, tako da igra obrambo. Ko vodja nekaj reče, to tudi naredi. To je pravi vodja. Kot sem rekel, Luka in Kyrie nista vodji. Oba sta dominatna košarkarja in se lepo dopolnjujeta. Odlična strelca," je povedal Hardaway in v isti sapi Dončića označil za cmero. "Kot liga nosimo odgovornost, da je Luka takšna cmera. Naša krivda je, ker tega ne popravimo," je pristavil nekdanji vrhunski košarkar.

Dallas Mavericks od prihoda Kyrieja Irvinga beležijo izkupiček 8-16 (7-13 na tekmah, na katerih je igral Irving).

Košarkarji Dallasa so sinoči premagali Sacramento Kings (123:119) in s tem ohranili upanje za uvrstitev v play-in turnir. Dončić je v slabih 39 minutah zbral 29 točk (9/19 met iz igre, 3/11 za tri točke, 8/10 prosti meti), deset skokov in šest podaj.

Najboljši strelec Dallasa je bil Irving z 31 točkami (12/23 met iz igre, 6/10 met za tri, 1/1 prosti meti).

Z drugo zmago na zadnjih devetih tekmah se je Dallas izenačil z Oklahomo City Thunder na desetem mestu zahodne konference, ki kot zadnje še prinaša možnosti za preboj v končnice.  A prednost iz medsebojnih tekem je na strani Oklahome. Do konca rednega dela Dallas čakata še tekmi s Chicagom in San Antoniom. Oklahoma bo igrala z Memphisom in Utahom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice