Šport > Košarka
2846 ogledov

Ni še konec za Dallas, Dončić je bil navdušen

Luka Dončić Profimedia
Ekipi Dallas Mavericks je uspelo premagati Sacramento Kings in s tem ohraniti upanje na končnico.

Dallas z zmago nad Sacramento Kings (123:119) ohranja upanje, da se jim uspe uvrstiti v dodatne kvalifikacije za končnico lige NBA. Tekmo, ki je postregla z razburljivo zadnjo četrtino, so kot najboljši strelci pri Dallasu končali Kyrie Irving (31 točk, 8 podaj), Luka Dončić (29 točk, 10 skokov, 6 asistenc) in Tim Hardaway Jr. (24 točk). Za nasprotnike je največ točk dal De'Aron Fox (28 točk), trojnega dvojčka pa je dosegel Domantas Sabonis (19 točk, 11 skokov in 11 podaj).

V prvih dveh četrtinah je ekipa iz Dallasa šepala v obrambi. Po prvem polčasu je Dallas šel na odmor z enajstimi točkami zaostanka (60:71). V tretji četrtini sta se nato razigrala Hardaway Jr. in Dončić, ki sta skupaj dosegla 23 točk, od tega šest trojk. Kljub boljši predstavi Dallasa pa se je tretja četrtina končala z izenačenjem (92:92).

V zadnji četrtini se je razigral Kyrie Irving, za katerega Sacramento Kings niso našli rešitve. Irving je v zadnji četrtini dosegel 19 od 31 točk. Preostale točke za ekipo Dallasa je v zadnji četrtini prispeval Christian Wood, in sicer 12.

"Ni konec, dokler ni konec. Iti moramo korak za korakom, ohranjati to mentaliteto in biti tu en za drugega," je po tekmi dejal Irving. Dodal je, da lahko v tem trenutku le dajo vse od sebe in upajo, da se bodo stvari poklopile. Luka Dončić je bil navdušen nad Irvingovo predstavo v zadnji četrtini. "Ko smo ga najbolj potrebovali, je stopil v ospredje," je dodal.

Dallas je zdaj v zahodni konferenci izenačen z deseto ekipo Oklahoma City Thunder, ki pa ima prednost zaradi boljše medsebojne razlike. Dallas mora tako v naslednjih dveh tekmah unovčiti eno zmago več kot Oklahoma, da bi se lahko borili za uvrstitev v končnico. Luka in ekipa se bodo na zadnjih dveh tekmah pomerili s Chicago Bulls in San Antonio Spurs.   

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.