Šport > Košarka
5752 ogledov

Luka zanikal neprijetne govorice ter razkril glavnega krivca za slabo sezono

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je razkril, da bo zagotovo oblekel dres Dallasa tudi na naslednji tekmi.

Potem ko so Dallas Mavericks izgubili kar sedem izmed zadnjih osmih tekem in je pred njimi skoraj nemogoča misija uvrstitve v končnico, so se pojavile številne govorice, katere je razširil sicer vedno dobro obveščeni Shams Charania, da bi klub iz Teksasa lahko na zadnjih treh tekmah namerno na klopi pustil najboljša igralca Luko Dončića in Kyrieja Irvinga, saj bi se mu v lovu na čim boljše izhodišče na naboru bolj splačalo izgubljati.

Luka Dončić So obupali? Šport Šok iz Dallasa! Noro, kaj so Mavs pripravljeni narediti Luki Dončiću

Toda Luka je zavrnil takšne govorice. "Ne, to ne drži," je izjavil po torkovem treningu. "Jutri zagotovo igram. Dokler še obstaja možnost, bom zagotovo igral. Kaj takšnega se še ne bo zgodilo," je odvrnil Dončić, ki očitno še ni vrgel puške v koruzo.

Dallas namreč po današnjem porazu Oklahome pred sabo niti več nima tako nemogoče misije. Če varovanci Jasona Kidda vsaj delno prikažejo formo iz lanske končnice, je povsem mogoče, da Mavericks do konca rednega dela sezone dobijo še vse tri preostale tekme, ko doma gostijo Sacramento Kings, Chicago Bulls ter San Antonio Spurs. V primeru vseh treh zmag bi nato Dallas potreboval poraz Oklahome proti Utah Jazz ali Memphis Grizzlies. V primeru, da Thunder izgubijo obe tekmi, si Dallas lahko privošči še celo en poraz.

Golden State Warriors NBA Šport Aktualni prvaki naredili ogromno uslugo Luki in Dallasu

Toda Dallas mora skrbeti predvsem trenutno forma, saj v zadnjem času niso sposobni premagovati niti najbolj skromnih ekip lige. Glede na to, da so Mavs lani igrali celo v konferenčnem finalu, kjer so na koncu priznali premoč šele kasnejšim prvakom, je skorajda neverjetno, kako porazna sezona je za njimi. Mnogi bi za krivce označili glavnega trenerja Jasona Kidda, ki je povsem nedorasel svoji vlogi, ali vodstvo kluba, ki je v petih letih po prihodu Luke uspelo okoli njega zgraditi še slabšo ekipo, kot jo je imel na začetku. Toda Luka vidi krivca drugje.

"Jaz sem vodja te ekipe. Krivda je na meni," je bil samokritičen Dončić, pa čeprav ima za seboj pravo MVP sezono in ni v bitki za najboljšega igralca lige le zaradi katastrofalnih rezultatov svojega moštva. Kot naslednji razlog za slabo sezono pa je Luka izpostavil obrambo svoje ekipe, ki se je po menjavi za Irvinga še drastično poslabšala (ne zaradi prihoda Kyrieja, temveč zaradi odhoda Doriana Finney-Smitha).

Luka Dončić Kyrie Irving Podal se bo na ... Šport Nov udarec za Dallas, superzvezdnik ne namerava podaljšati pogodbe!

"Mislim, da ni težava v napadu. To stalno ponavljam. Gre za igro na obrambni polovici. Vsakdo lahko dosega točke proti nam. Kdor se pojavi na igrišču, dosega koše. Tako da ni težava v napadu, saj dosegamo dovolj točk," je izjavil Dončić, čigar besede potrdi tudi statistika. Na 22 tekmah, odkar sta z Irvingom prvič zaigrala skupaj, ima Dallas namreč osmi najboljši napad (117,7 točk na 100 napadov) ter peto najslabšo obrambo lige (118,8 točk na 100 napadov).

Vse od njune prve skupne tekme je Dallas izgubil kar 16 tekem ter slavil na vsega šestih, od tega je izmed zadnjih 13 tekem dobil vsega tri. "Seveda smo zelo razočarani. Potem ko smo bili v konferenčnem finalu, se zdaj borimo za dodatni turnir za končnico. Mislim, da gre za sezono polno razočaranj."

Luka Dončić Joel Embiid Ostal brez lovorike? Šport Luka pred zgodovinskim dosežkom, ali mu bo Dallas uničil sanje?

A čeprav gre za eno najslabših sezon od Lukovega vstopa v ligo, slednji še ni vrgel puške v koruzo in se želi do konca boriti za končnico. Iz ekipe so sicer javili, da ga še muči desna stegenska mišica, a da je njegov nastop vseeno verjeten. S tem so si nekako zaščitili hrbet, če bi se na koncu vendarle odločili, da Luka in Kyrie (poškodba stopala) izpustita tekmo. Toda Luka je za konec še enkrat zavrnil to možnost.

"Mislim, da vedo, da si sam tega ne bi želel storiti. Poznajo me dovolj, da po mojem, o tem niti niso resno razmišljali. Nimamo veliko možnosti za končnico. Tega se zavedamo. A dokler obstajajo možnosti, bom igral!"

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 06:13 06.april 2023.

    kmetje že od nekdaj vedo da dva petelina na dvorišču ne bo jajc

Sorodne novice