Šport > Košarka
12168 ogledov

Sloviti trener odpisal Dončića in ostale: "Tekma je odločena"

Doc Rivers Profimedia
Trener Philadelphie 76ers je samovoljno izbral najkoristnejšega košarkarja sezone v ligi NBA.

Košarkarji Philadelphie 76ers so v derbiju vzhodne konference na krilih razpoloženega Joela Embiida premagali Boston Celtics (103:101).

Kamerunski center, glavni konkurent Nikole Jokića za naziv najkoristnejšega igralca lige, se je na tekmi podpisal pod 52 točk, s čimer je dosegel več kot polovico vseh košev svojega moštva.

Joel Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia
Embiid je 52 točkam (20/24 met za dve točki, 0/1 za tri, 12/13 prosti meti), dodal 13 skokov, šest podaj, dve blokadi in tri izgubljene žoge.

Postal je šele drugi košarkar v NBA zgodovini, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 50 točk, 10 skokov in pet podaj ob 80-odstotnem metu iz igre. Pred njim je to uspelo samo pokojnemu Wiltu Chamberlainu.

"Tekma za MVP je odločena," je po zmagi nad drugouvrščeno ekipo na Vzhodu oznanil trener Philapdelphie Doc Rivers. "Fant je pravkar dosegel polovico točk svojega moštva na NBA tekmi," je dodal.

Embiidu so bile trenerjeve besede všeč. "Verjetno ima prav. Toda mi imamo višje cilje," je povedal 29-letnik košarkar.

Embiidovo povprečje v letošnji sezni znaša 33,3 točke, 10,2 skoka in 4,2 podaje na tekmo. Trenutno zaseda prvo mesto na lestvici najboljših strelcev sezone, kjer ima 0,5 točke prednosti pred Lukom Dončićem (32,8).

Na lestvici KIA MVP Ladder še vedno prednjači Jokić pred Embiidom in Giannisom Antetokounmpom. Dončić je nedavno izpadel iz prve peterice, ki jo zaokrožujeta Jayson Tatum na četrtem ter Domantas Sabonis na petem mestu.

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 06:39 06.april 2023.

    Domantas Sabonis pred Dončičem??? WTF?!!!

  • dusan72 05:14 06.april 2023.

    No, končno jim je uspelo zmagati... To so samo psihološke igrice :)