Šport > Košarka
307 ogledov

Slabe novice za Dončića in Dallas: Oklahoma do zmage

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Phoenixa so med najbolj vročimi ekipami ta hip v ligi NBA. Ponoči so s 119:115 ugnali vodilno ekipo zahoda Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem in dosegli sedmo zaporedno zmago. Čančar je v 20 minutah dosegel dve točki, a tudi tri skoke, dve ukradeni žogi in dve blokadi.

Ob odsotnosti srbskega zvezdnika Nikole Jokića je bil v dresu Denverja najbolj učinkovit Bruce Brown z 31 točkami, v dresu Phoenixa jih je 29 dosegel Kevin Durant, 25 pa Chris Paul.

Prav Paul je bil ključni igralec tekme. Denver je v uvodu v zadnji del še vodil z 99:93, v sami končnici pa je Paul zadel zadnjih osem točk za svojo ekipo. Na lestvici je Denver še vedno trdno prvi, Phoenix je na četrtem mestu zahoda.

A za Phoenix se počasi potrjuje, da postaja kandidat za naslov. Odkar se jim je namreč pridružil Durant, sploh še niso izgubili.

Za slovenske ljubitelje košarke pa je bil v ospredju dvoboj med Oklahoma City Thunder in Utah Jazz. S 114:98 je slavila Oklahoma in s tem spet priprla vrata Dallasu in Luki Dončiću za preboj v dodatne kvalifikacije, turnir play-in, in končnico lige.

Pri Oklahomi je bil najbolj učinkovit Shai Gilgeous-Alexander z 22 točkami, prav toliko jih je na nasprotni strani dosegel Kris Dunn. Tekma se je odločila že v uvodu zadnjega dela, ko je Oklahoma z delnim izidom 10:0 povedla s 94:76. Prednost nato ni več padla pod +10.

Oklahoma ima na lestvici na zahodu zdaj zmago več od Dallasa. Za preboj v končnico Luka Dončić in druščina zdaj potrebujejo zmago proti Chicagu in San Antoniu, a tudi spodrsljaj Oklahome na zadnji tekmi proti Memphisu. Že včeraj je bilo jasno, da je Dallas ostal tudi brez ponovitve zadnjih 14 minut tekme proti Golden Statu, potem ko je liga NBA uradno pritožbo Mavsov zavrnila

Luka Dončić Mark Cuban NBA Šport Liga zavrnila pritožbo Dallasa: Sodniki bi laho ravnali boljše, a ...

San Antonio je ponoči v najbolj napetem obračunu večera ugnal Portland s 129:127. Še pet minut pred koncem so gostje vodili s 119:110. Domačim pa je uspela serija 13 zaporednih košev, te prednosti pa v zadnjih minutah niso več zapravili.

V ključnih trenutkih sta bila najbolj razpoložena Keita Bates-Diop, ki je bil s 25 točkami tudi najbolj učinkovit v domači vrsti in Tre Jones, ki je skupaj dosegel 18 točk in 10 skokov.

Cleveland se je veselil zmage v Orlandu s 118:94, Miami v Philadelphii s 129:111.

Izidi:
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 94:118
Philadelphia 76ers - Miami Heat 101:129
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 129:127
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 98:114
Phoenix Suns - Denver Nuggets 119:115
(Vlatko Čančar 2 točki, 3 skoki, 2 ukradeni žogi in 2 blokadi za Denver)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.