Šport > Košarka
7217 ogledov

Pri Dallasu so očitno 'vrgli puško v koruzo'

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo zaigral, a tokrat brez kopice ključnih soigralcev.

Dallas Mavericks ima po zadnji zmagi košarkarjev Oklahome le še malo možnosti za preboj na deseto mesto zahodne konference, ki bi zasedbi iz Teksasa prinesla uvrstitev v 'play-in', s tem pa bi še imela nekaj možnosti za igranje v končnici lige NBA. Za ta dosežek Mavs nujno potrebujejo zmagi na zadnjih dveh tekmah rednega dela, ob tem jim mora Memphis narediti uslugo in v nedeljo premagati Oklahoma City Thunder.

Če bi Luki Dončiću in kolegom to uspelo, bi posledično ostali brez nekoliko boljše pozicije na letošnjem naboru. In očitno so se vodilni možje franšize odločili, da ne bodo tvegali in so se raje zadovoljili prav s slednjim. Za izjemno pomembno tekmo proti Chicagu so se namreč odločili 'spočiti' kopico pomembnih košarkarjev. Dončića, ki še lovi prvo mesto med strelci lige, ni med njimi.

Proti Bikom bodo tako odsotni Kyrie Irving (okrevanje po težavah z desno nogo), Josh Green (počitek), Tim Hardaway Jr. (težave z levim gležnjem), Maxi Kleber (okrevanje po poškodbi stegenske mišice) in Christian Wood (počitek). Tekma se bo po slovenskem času začela ob poltretji uri zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice