Šport > Košarka
19809 ogledov

Dončić dosegel morda najbolj nor koš NBA kariere, a mu ga niso priznali

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je izjemno pomembno zmago 'nadgradil' z norim košem.

Luka Dončić je v svoji NBA kerieri dosegel že nekaj norih košev, že na primer v svoji prvi sezoni izjemen koš iz kota v Portlandu za podaljšek, v končnici v 'mehurčku' proti Clippers trojko za zmago, proti Memphisu enako met za tri točke za zmago, ko je bil povsem iz ravnotežja in je padal naprej, v tej sezoni koš za podaljšek po namerno zgrešenem prostem metu in še kaj bi se našlo. Nekaj podobno izjemnega mu je uspelo tudi tokrat, a žal za las prepozno.

Dallas Mavericks so tokrat sicer s 123:119 premagali Sacramento in tako še ostali v igri za deseto mesto, ki prinaša nastop v 'play-in' sistemu za končnico. Trenutno so z enakim razmerjem kot Oklahoma City Thunder šele 11., slednji ima namreč boljšo razmerje na medsebojnih tekmah.

Sedmi in osmi iz vsake konference se bosta po koncu rednega dela sicer najprej pomerila za sedmo pozicijo v končnici, poraženec pa bo nato dobil še eno priložnost za osmo mesto, saj se bo pomeril z zmagovalcem obračuna med devetim in desetim. Če bi Dallas uspel prehiteti Thunder, bi se tako po trenutnih izkupičkih pomeril najprej z Minnesoto, v primeru zmage pa bi za osmo mesto v končnici, višje ne more, še odigral dvoboj s poražencem 'play-in' dvoboja med sedmimi LA Lakers in osmimi New Orleans Pelicans. Če bi bila zasedba iz Teksasa znova uspešna, bi jo nato v prvem krogu končnice čakalo najboljše moštvo Zahoda - Denver Nuggets.

Ob tem, da so Mavs še ostali v igri, si je nekoliko oddahnil tudi slovenski as, ki se je ob koncu dvoboja s Sacramentom tako 'nagradil' z metom preko celotnega igrišča, žoga pa je na drugi strani padla skozi obroč. Navijači v dvorani so glasno pozdravili Dončićevo potezo, a se je ta za met (verjetno namenoma) odločil tik po izteku časa. Sodniki tako koša niso mogli priznati.

Poteza je vseeno navdušila ljubitelje košarke.

Še za časa igranja za Real Madrid je podoben koš, tudi regularen, Luka dosegel proti Barceloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice