Šport > Košarka
14025 ogledov

To je točen razlog, da si je lastnik Dallasa želel izgubiti tekmo

Marc Cuban Profimedia
Na 'slovenski večer' so pri Dallas Mavericks poskrbeli za precej razburjenja. Poleg Slovencev besni tudi navijači New York Knicks.

Dallas Mavericks bi z morebitnim uspehom proti Chicagu še ostali v igri za končnico, a je vodstvo kluba svojim košarkarjem s potezo pred dvobojem praktično 'prepovedalo' zmagati. Zaradi različnih razlogov je dvoboj izpustilo pet poleg Luke Dončića najverjetneje najboljših košarkarjev franšize, Ljubljančan pa je smel odigrati le eno četrtino, še to le zaradi tega, ker je bil v dvorani American Airlines Center na sporedu 'slovenski večer', v Teksas pa je tako pripotovala kopica navijačev iz Slovenije.

Slednji so bili tako za dolgo pot deležni le ene četrtine njihovega junaka. Po tekmi se je za vse skupaj moral opravičevati tudi trener Dallasa Jason Kidd.

A nezadovoljni so bili tudi navijači New York Knicks. Zakaj? Pri Dallasu so se vodilni možje namreč odločili za 'tankanje', ker so s tem prišli do boljšega položaja pred letošnjim naborom. Vsa stvar je sicer stara že skoraj štiri leta, ko so Knicks in Mavericks opravili menjavo s katero sta v Teksas prišla Tim Hardaway Jr. in Kristaps Porzingis. Del paketa je bil tudi 'zaščiteni pick' (do desetega mesta) na tokratnem draftu.

Se pravi, če bi Dallas izbiral med prvimi desetimi klubi, to je odvisno predvsem od slabega izkupička v končani sezoni, bi obdržal pravico do izbire, če bi padel na 11. mesto, kar bi jim avtomatično že prinesla uvrstitev v 'play-in', pa bi morali svoj pick prepustiti New Yorku. Mavericks so torej namerno izgubili, da bi prišli do enega izmed košarkarjev, ki na papirju sodijo med najboljšo deseterico tokraktne generacije.

Na draft loteriji imajo zdaj Mavs 3 odstotke možnosti za prvi pick, to bo zanesljivo izjemni Francoz Victor Wembanyama, ter 13% odstotkov, da se zavihtijo med prve štiri. A nekaj verjetnosti ostaja tudi za to, da kljub tokratnemu početju padejo iz prve deseterice. S tem pa bi bila blamaža še toliko večja.

Lastnik Dallasa Marc Cuban je pred dnevi dejal, da si morajo pridobiti Dončićevo zaupanje, v tem primeru pa naj bi Luka še dolgo časa ostal v Dallasu. 'Tankanje' na večer, ko so v Dallas prišli slovenski navijači, zagotovo ni bil korak v to smer.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Medtem ko je Slovenec v zadnjih trenutkih dvoboja vseeno stiskal pesti za svoje soigralce in se po metih metih za tri točke, v zadnje pol minute so domači 'rezervisti' imeli na voljo kar tri trojke za podaljšek, a so vse zgrešili, prijel za glavo, pa si je  Cuban lahko nekoliko oddahnil.

Takšna je bila sicer njegova reakcija po neuspešnem metu Thea Pinsona. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice