Šport > Košarka
5105 ogledov

Pri ligi NBA so posebej izpostavili Čančarja

Vlatko Čančar Profimedia
Na uradnem računu lige NBA so izpostavili Slovenčev rojstni dan.

Na uradnem twitter računu lige NBA so se spomnili na slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, ta namreč danes praznuje svoj 26. rojstni dan. Primorec je s svojim moštvom sicer zabeležil najboljši izkupiček v zahodni konferenci, Denver Nuggets so redni del sezone končali z razmerjem 53-29 med zmagami in porazi.

Čančar ima za sabo sicer statistično najuspešnejšo sezono, navijače v Denverju, kjer si je pridobil kar precej privržencev, pa je večkrat razveselil tudi z zelo atraktivnimi potezami. Če je v preteklih treh sezonah Slovenec zbral skupaj 70 nastopov, jih je v tej 60, v povprečju pa je dosegal po 5.0 točke, 2.1 skoka in 1.3 asistence na tekmo.

Njegova sezona je sicer potekala v valovih, trener Mike Malone mu na njenem začetku ni namenjal veliko igralnega časa, nato ga je nekajkrat postavil celo v začetno peterko svojega moštva, ob koncu pa je Čančar znova izgubil mesto v rotaciji igralcev in dobil nekaj drobtinic v zaključkih že odločenih dvobojev. 

Denver kot prvi nosilec zahodne konference sicer sodi v krog favoritov za lovoriko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice