Šport > Košarka
10949 ogledov

Vlatko znova navdušil, ob tem plaz kritik zaradi komentarja

Vlatko Čančar Profimedia
Slovenski reprezentant vse bolj priljubljen v Denverju.

Vlatko Čančar je v svoji četrti sezoni pri Denver Nuggets le dočakal nekaj več priložnosti, v januarju mu je tako trener Mike Malone je na šestih tekmah v povprečju tako namenil nekaj več kot 20 minut igralnega časa, slovenski reprezentant pa je ob 48.3-odstotnem metu iz igre v tem obdobju zabeležil po 5.7 točke, 3.7 skoka in1.7 podaje. Šestega januarja je proti Clippers zbral 15 točk in 12 skokov in prišel do prvega dvojnega dvojčka v NBA karieri.

Slovenčev doprinos k uspehom Denverja, ki se nahaja na prvem mestu zahodne konference, vse bolj cenijo tudi številni navijači moštva iz Kolorada. Primorec igra izjemno pametno, ne izgublja žog, izbira dobre mete, v obrambi pa je v tej sezoni na primer odlično pokrival tudi takšnega zvezdnika kot je član Oklahoma Cityja Shai Gilgeous-Alexander, sicer četrti strelec lige. Pri tem je Čančar s kar nekaj potezami že dvignil na noge privržence v domači dvorani.

To mu je uspelo tudi na zadnjem obračunu proti Phoenixu. Zablestel je ob koncu tretje četrtine, ko je v dobre pol minute lepo podal za koš Nikole Jokića, nato pa je ob njegovi blokadi nad Mikalom Bridgesom završalo v Ball Areni. Po zaustavitvi enega najboljših obrambnih igralcev lige je Čančar stekel v napad in ga tudi uspešno zaključil. To je bil sicer njegov edini koš na tekmi, le trikrat se je odločil za met.

Po omenjenih potezah Slovenca se je sicer vsul plaz kritik na komentatorja dvoboja Marka Jonesa, ki ni uspel pravilno izgovoriti Čančarjevega priimka. "To je absolutno nespoštljivo do igralca," je ogorčenje mnogih povzel eden izmed uporabnikov twitterja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice