Šport > Košarka
2175 ogledov

Veliki Nikola Jokić stopil v bran Vlatku Čančarju: "Sovražim to, da ..."

Vlatko Čančar Nikola Jokić Profimedia
Dvakratni MVP je bil poln hvale na račun našega košarkarja.

Za slovenskim košarkarskim asom Vlatkom Čančarjem je izjemna prva polovica sezone, v kateri je končno postal zelo pomemben člen igre Denver Nuggets in košarkar, brez katerega bi si težko predstavljali igro zlatih zrn.

Vlatko je namreč postal ključen košarkar s klopi, ki skrbi da ritem igre Denverja ne pade niti takrat, ko so največji zvezdnik na klopi. Še posebej pa se je izkazal na tekmah, ko mu je zaradi nekaterih poškodb trener Michael Malone namenil še nekoliko večjo minutažo. Na teh tekmah je resnično dokazal, da se je razvil v odličnega NBA igralca.

Vlatko Čančar Nikola Jokić | Avtor: Epa Epa

25-letni Slovenec je tako letos nastopil že na 28 od 39 tekem in ima že po nekaj manj kot polovici sezone več minut na igrišču, kot v katerikoli izmed prejšnjih sezon. Povprečno mu trener namreč ponudi dobrih 13 minut na tekmo, tekom katerih dosega 5,3 točke, 2 skoka in 1,7 asistenc na tekmo, ob zelo dobrem 53,4-odstotnem metu iz igre in fantastičnem 50-odstotnem metu za tri točke.

Po poškodbi Jeffa Greena, s katerim po navadi deli minutažo, je tudi pogumno sprejel svojo pomembnejšo vlogo in je zelo pomemben faktor pri odlični seriji Denverja, ki je zmagal kar na 12 izmed zadnjih 15 tekem in si skupaj z Memphis Grizzlies deli celo prvo mesto zahoda.

A kljub odličnim predstavam našega mladega Slovenca ima prvi zvezdnik ekipe in dvakratni MVP lige Nikola Jokić mnenje, da se premalo spoštuje in ceni Čančarjev doprinos k ekipi. Po nedavni zmagi nad Clevelandom (121:108) je o tem tudi javno spregovoril.

Vlatko Čančar Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sovražim to, da ga ljudje še naprej vidijo zgolj kot mojega prijatelja. To je zelo nespoštljivo do njega. Je namreč človek, ki naporno trenira vsak dan, odkar se nam je pridružil. Le spomnite se tiste fotografije iz 'mehurčka', ko je imel mišice kot 'Hulk'."

"Vlatko je človek, ki bi ustrezal vsaki ekipi, človek ki opravi svoje, ki pomaga ekipi do zmag. Vsak večer lahko vpiše 8/6/4 (koši, skoki, asistence op. p.) v svojo statistiko. Vedno bo nekaj napravil. Tudi če ne bo vpisal točk, bo prispeval na drug pameten način. Z vtekanjem, postavljanjem blokad ... Je tudi zelo dober ekipni obrambni igralec," je nadaljeval Jokić, preden je zaključil s šalo, ki je nasmejala vse prisotne.

"Mislim, da je res nespoštljivo, da ljudje gledajo nanj, kot na mojega prijatelja. Kajti nisva prijatelja (smeh). Seveda se hecam. Sva odlična prijatelja, Vlatko pa je dokazal, da si zasluži igrati v tej ligi."

Vrhunsko Šport Air Čančar spet udaril, samo poglejte si tole

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.