Šport > Košarka
6239 ogledov

Grozljivo! Luka vratolomno poletel čez sedeže

Luka Dončić Youtube
Tudi izjemno požrtvovalna predstava Luke Dončića ni bila dovolj, da bi Dallas Mavericks premagali Los Angeles Clippers.

Ekipa Los Angeles Clippers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Dallas Mavericks s 113:101. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v poraženi ekipi dosegel 43 točk, 11 skokov in sedem podaj v 43 minutah na parketu, a ponovno sam, brez pomoči soigralcev, ni mogel konkurirati kakšni izmed resnejših ekip lige.

Clippers so bili tokrat prepričljivo boljši nasprotnik, vodili so celotno srečanje, ob katastrofalnih Maverickih pa so si že v prvem polčasu priigrali prednost 22 točk. Dallas se je na krilih Luke Dončića (kar 20 točk je dosegel v zadnji četrtini) sicer uspel pred koncem približati na 8 točk zaostanka, a tudi Luka ni mogel čisto sam ujeti razigranega nasprotnika.

Luka Dončić NBA Šport Luka sam držal svojo ekipo v igri, prišel do 43 točk

Dallas je zatajil v obrambi, saj se je Kawhi Laonard sprehajal skozi obrambo Maverickov, nezaustavljiv je bil tudi Norman Powell, medtem ko so Clippers v obrambi podvajali Luko, ki je sicer našel proste soigralce, a slednji niso zadevali odprtih metov. Najhuje pa je bilo, ko je Luka sedel na klop in so se na igrišču pomerili igralci z obeh klopi. Tu se je še enkrat videlo, kako tanka je Dallasova klop in v kakšnih težavah je moštvo, ko Luka počiva.

Ekipo Dallasa je sicer uspela nekoliko prebuditi izjemno požrtvovalna poteza Dončića sredi tretje četrtine, ko je v boju za žogo spektakularno poletel preko sedežev med gledalce. Pri tem je trdo pristal na ramo, a vsaj sodeč po njegovi predstavi v zadnji četrtini, resnih posledic ni čutil.

Kot da bi igralci Dallasa, ki so videli, kako se njihov prvi zvezdnik razdaja za ekipo, sklenili, da je čas, da se tudi sami prebudijo, saj je Dallas vse od Lukove vratolomne poteze zaigral bolje. Mavericks so dvignili nivo igre v obrambi, obenem pa so njihovi "ostrostrelci" celo zadeli nekaj odprtih metov. Dallas je tako tretjo četrtino dobil kar za 12 točk.

V zadnji četrtini pa smo na parketu spet videli stari Dallas, ki je zgrešil kar sedem zaporednih metov za tri, prednost nasprotnika pa je spet narasla. Luka je nato prevzel stvari v svoje roke, dosegel je kar 14 zaporednih točk Dallasa, a ob razpoloženem Leonardu tudi to ni bilo dovolj, da bi se resno vrnili v igro.

Luka Dončić KONČNO! Šport Dončić prvi favorit za naziv MVP, na vrhu tudi pri ostalih elementih Luka Dončić Šport Dončić v intervjuju priznal, da je to moral poguglati
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice