Šport > Košarka
20340 ogledov

Luka šokiral Američane: Ne gledam lige NBA, raje ...

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je presenetil ameriške medije.

Dallas Mavericks so z novim trojnim dvojčkom Luke Dončića premagali moštvo New Orleans Pelicans in se mu na lestvici zahodne konferenece približali le na zmago zaostanka. Pelikani so sicer tretji na Zahodu, Mavericks, ki jih zdaj čaka pet gostovanj, so se utrdili na četrti poziciji.

Luka Dončić Nov trojni dvojček Šport Dončić do pomembne zmage nad velikim tekmecem

Slovenski as je bil ob izjemnih prestavah sicer izbran za najboljšega košarkarja zahodne konference v mesecu decembru, v ospredju ameriških medijev pa je tako prišel njegov boj za naziv najkoristnejšega igralca lige (MVP), kjer pa ga vsaj na uradni spletni strani NBA lige uvrščajo za Nikolo Jokića, Jaysona Tatuma in v zadnjem tednu tudi Kevina Duranta.

Luka Dončić Komentar Šport To je smešno, Luka ob zave(i)stnih Američanih izgubil pozicijo

Na novinarski konferenci po tekmi je tako sledilo tudi vprašanje, ali Luka spremlja predstave najresnejših tekmecev za nagrado MVP, odgovor pa je milo rečeno presenetil Ameičane.

"Niti ne. Tu in tam si ogledam kakšno NBA tekmo, raje spremljam Evroligo. Če je na televiziji kakšna dobra tekma lige NBA, pa si jo tudi ogledam," je dejal Luka, njegovo izjavo pa so seveda hitro za promocijo uporabili tudi na tej strani velike luže.

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 15:03 08.januar 2023.

    Saj tisti, ki se spoznajo na košarko vedo, da se v Evropi igra prava košarka! V NBA gre vse na moč!

Sorodne novice