Šport > Košarka
4192 ogledov

Dallas se je odrekel štirikratnemu udeležencu All-Star tekme

Kemba Walker Profimedia
Slovito ime zapušča NBA franšizo iz Dallasa.

Pri Dallas Mavericks so se odločili za prekinitev sodelovanja s Kembo Walkerjem, ki so ga v zadnjih letih pestile poškodbe, pred zdravstvenimi težavami pa je celo štirikrat zaigral na All-Star tekmi. 

S to potezo so si pri Dallasu zagotovili nekaj več maneverskega prostora na tržnici, sprostilo se je eno mesto v ekipi, prav tako pa Walker ne bo postal igralec z 'zagotovljeno plačo' (guaranteed salary; op.p.). Plača košarkarja, ki je v dresu Mavericks na eni tekmi spomnil na svoje boljše čase in Clevelandu ob odsotnosti Luke Dončića nasul 32 točk, bi 'zagotovljena' sicer postala v soboto, dan prej je zdaj prišlo do reza. 'Guaranteed salary' pomeni, da bo košarkar dobil celotno izplačilo, ne glede na to, kaj se bo z njim zgodilo v nadaljevanju sezone (poškodbe, prekinitev sodelovanja...).

Nekaj več priložnosti naj bi na račun Walkerjevega odhoda dobila McKinley Wright IV. in novinec Jaden Hardy. Slednji je na primer odlično izkoristil minute na tekmi z Bostonom in dosegel 15 točk, po mnenju marsikaterega navijača Dallasa pa mu JAson Kidd ne namenja dovolj priložnosti za dokzadnji azovanje.

Dvaintridesetletni Walker, ki je večino kariere preživel v Charlottu (2011 - 2019), nato pa je igral še za Boston Celtics in New York Knicks, je v dresu Dallasa sicer odigral devet tekem in v povprečno 16 minutah zbral osem točk. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice