Šport > Košarka
6561 ogledov

Dončić trenutno tretji na MVP lestvici ... To pa si o tem misli Luka!

Luka Dončić Profimedia
Dončić je popeljal Dallas še do sedme zaporedne zmage ter z novo vrhunsko predstavo potrdil svojo kandidaturo za naziv MVP.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks slavil sedmo zaporedno zmago v severnoameriški ligi NBA. V gosteh so bili Mavericks boljši od Houston Rockets s 111:106. Dončić je ob tem dosegel 39 točk.

Dončić je v 41:14 minute na parketu iz igre zadel deset od 26 metov, od tega le enega za tri točke (1/9), zelo natančen pa je bil s črte prostih metov. Zadel je 18 od 22 poskusov. V statistiko je vpisal še 12 skokov, 8 podaj in eno ukradeno ob štirih izgubljenih žogah.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvem delu 23-letni Slovenec ni blestel in to je tudi priznal po tekmi. "Nisem bil posebej zaskrbljen po prvem polčasu, vedel sem, da moram biti v nadaljevanju bolj agresiven. To mi je tudi uspelo, v prvem delu sem bil pasiven, kar ni bilo dobro za našo ekipo," je dejal po obračunu. V drugem polčasu je nato dosegel 29 od skupno 39 točk.

Na zadnjih šestih tekmah je vselej presegel mejo 32 točk, trikrat v tem času pa tudi petdesetico. "Vedno je lepo zmagovati. Energija v slačilnici je izjemna, ampak želimo si še več kot teh sedem zaporednih zmag. Danes smo igrali slabo, a velikim ekipam uspejo povratki in zmage na takšnih tekmah," je še dodal Ljubljančan.

Prav zaradi njegovih epskih predstav, ko je Dallas vodil do kar sedem zaporednih zmag, obenem pa je bil dva tedna zapored imenovan za igralca meseca na zahodu, se je ponovno resno vključil tudi v boj za naziv MVP rednega dela prvenstva.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na uradni NBA MVP lestvici sicer trenutno drži tretje mesto za Denverjevim Nikolo Jokićem in Bostonovim Jaysonom Tatum, a vseeno se zdi, da bi lahko, če bo nadaljeval v takem ritmu, ponovno zasedel sam vrh lestvice. In kaj o svojih možnostih za nagrado MVP pravi Luka?

"Kot stalno poudarjam, me posamične nagrade zanimajo dosti manj kot zmage našega moštva. Najbolj sem zadovoljen, ko naša ekipa igra dobro košarko," je diplomatsko odgovoril Luka.

Dallas je sicer po novi zmagi ostal na četrtem mestu zahodne konference in ima najdaljši zmagoviti niz na zahodu. Na vzhodu imajo daljšega le Brooklyn Nets. Mrežice so dobile 12 zaporednih obračunov.

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Spektakel Šport Potrjeno: Dončić in Giannis avgusta v Stožicah! Luka Dončić Kristaps Porzingis Znova premika meje Šport Dončić in Porzingis do prestižne nagrade, Luka postavil nov mejnik Luka Dončić NBA Šport Pri -18 v tretji četrtini se je Dončiću 'utrgalo' za sedmo zmago v nizu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice