Šport > Košarka
4894 ogledov

Dogovorjen spektakel leta! Slovenija z Luko proti prvemu zvezdniku lige NBA

Luka Dončić Giannis Antetokounmpo Profimedia
V pripravah na SP se bosta avgusta udarila tudi Dončić in Antetokounmpo.

Grška košarkarska zveza je v nedeljo na svojem Twitter profilu potrdila prijateljski dvoboj reprezentanc Grčije in Slovenije, ki se bo odvil v Atenah.

Tako se 4. avgusta, torej tri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva, obeta obračun zvezdnikov lige NBA Giannisa Antetokounmpa in Luke Dončića v dvorani Oaka.

Šlo bo za obračun v tem trenutku morda celo dveh najboljših košarkarjev na svetu. Luka namreč v letošnji sezoni povprečno dosega kar 34,2 točk na tekmo in je prvi strelec lige ter četrti najboljši asistent z 8,9 podajami na tekmo. Temu povprečno doda še 8,7 skokov in velja za morda celo najbolj vročega igralca lige.

Nasproti pa mu bo stal "grški čudak", ki je z 32,1 točkami na tekmo trenutno tretji strelec lige in četrti skakalec z 11,8 skoki. Temu doda povprečno še nekaj malega več kot 5 asistenc na tekmo.

Še bolj impresivni pa so vsi njegovi dosedanji dosežki, saj gre za dvakratnega MVP-ja rednega dela sezone in MVP-ja finala, ko je svoj Milwaukee leta 2021 povedel do šampionskega prstana. Je tudi šestkratni udeleženec tekme vseh zvezd ter tudi MVP omenjene tekme. Štirikrat je bil uvrščen v idelano peterko lige in prav tolikokrat tudi v idealno obrambno peterko lige, pohvali pa se lahko tudi z nazivom najboljšega obrambnega igralca lige.

Luka Dončić Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Avgusta nas tako zagotovo čaka spektaktakel v režiji dveh najboljših na svetu, a pred našimi košarkarji so pred tem še določene obveznosti. Slovenija bo tako v tem letu najprej odigrala zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v skupini J proti Estoniji (24. februar) in Izraelu (27.).

Nato jo poleti čakajo priprave na četrti nastop na SP po letih 2006, 2010 in 2014. V okviru priprav slovenske košarkarje po vsej verjetnosti čaka še močan turnir v Španiji sredi avgusta, na njem naj bi poleg Španije in Slovenije nastopili še Američani.

Na svetovnem prvenstvu bo nato Slovenija igrala v Okinavi na Japonskem, tekmeci bodo znani po žrebu, ki bo 29. aprila v Manili. Poleg Japonske in Filipinov bo košarkarski mundial gostila še Indonezija.

Luka Dončić Christian Wood Zastrašujoče Šport "V NBA sem sedem let, a česa takšnega še nisem videl" Luka Dončić Brez zamer Šport Najboljši vseh časov trdil nekaj, Luka se ni strinjal, na koncu pa ... Luka Dončić Spisal zgodovino Šport Fantastični Dončić je prvi v zgodovini, ki mu je to uspelo! Luka Dončić Video Šport Nor zaključek! Luka namerno zgrešil, dobil skok in zapečatil usodo tekmecev! Luka Dončić Navdušil v oddaji Šport Luka zažigal! Zadeval sede s sredine igrišča, z nogo, premikajoče koše ...

Košarka danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice