Šport > Košarka
20684 ogledov

"V NBA sem sedem let, a česa takšnega še nisem videl"

Luka Dončić Christian Wood Profimedia
Luka Dončić in njegov prvi pomočnik Christian Wood sta postala eden najbolj zastrašujočih dvojcev v ligi NBA.

Ameriški košarkar Christian Wood po šesti zaporedni zmagi Dallasa ni mogel prehvaliti svojega zvezdniškega soigralca Luke Dončića.

Najboljši slovenski košarkar je trenutno sredi fenomenalne serije, v kateri je v zgolj sedmih dneh kar trikrat dosegel 50 ali več točk.

Spotoma je zabeležil tudi strelski rekord kariere s 60 točkami na obračunu z New York Knicks, kar je bila statistično gledano peta najboljša predstava v zgodovini najmočnejše košarkarske lige.

Luka Dončić Christian Wood | Avtor: Profimedia Profimedia
"To je neverjetno," je soigralčevo formo komentiral Wood. "V mojih sedmih letih v ligi NBA še nisem videl igralca, ki bi bil sposoben tega, kar počne on. Njegova serija je neverjetna. Luka igra kot MVP. Nedvomno gre za enega najboljših igralcev v ligi. Vesel sem zanj," je dodal 27-letni Američan, ki se odlično znajde v vlogi prvega Dončićevega namestnika.

Za povrhu sta košarkarja razvila pristno prijateljstvo, Woodsu pa je v Dallasu uspelo to, kar je neslavno spodletelo Kristapsu Porzingisu, ki z Lukom nikakor ni našel skupnega jezika.

"Mislim, da se lepo dopolnjujeva. Prilegava se drug drugemu. Ko je Luka vroč, mu pustim, da dela to, kar najbolje zna. Ko se stvari umirijo, takrat napoči moj trenutek, da se vključim v pick and roll situacije. Zelo dobro zaključujeva akcije," je povedal Wood in pojasnil, zakaj si z Dončićem med tekmo  neprestano izmenjujeta mnenja.

"Luka mi vedno nekaj govori, ne gre zgolj za specifične momente. Na igrišču se vedno pogovarjava o tem, kako igrati bolje. Nasprotniki prilagajo in spreminjajo strategijo, zato sva neprestano v komunikaciji."

Kar zadeva odnos med njima, pa je Wood dodal: "Res se dobro razumeva."

Zadnjih pet tekem Luke Dončića

50 točk, 8 skokov, 10 podaj (Z)
32 točk, 9 skokov, 9 podaj (Z)
60 točk, 21 skokov, 10 podaj (Z)
35 točk, 12 skokov, 13 podaj (Z)
51 točk, 6 skokov, 9 podaj (Z)

(Z) - zmaga

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 13:22 02.januar 2023.

    Za Porzingisa se je takoj vedelo, da se z Luko ne bosta ujela! Glede na to, da je bil prej pri Knicksih glavni igralec se pač ni mogel sprijazniti, da je bil potem druga violina v klubu! Da se je ...prikaži več moral podrejati Dončiču!

Sorodne novice