Šport > Košarka
7896 ogledov

Znani prvi rezultati glasovanja, tako se drži Dončić

Luka Dončić Profimedia
Slovenskemu zvezdniku kaže izjemno dobro.

Glasovi navijačev v veliki meri lahko določijo sestavo prvih peterk All-Star tekme. Podpora navijačev namreč prispeva 50 odstotkov h končni izbiri igralcev, po 25 odstotkov pa na udeležbo v začetnih postavah ekip vplivajo glasovi košarkarjev lige NBA in izbranih novinarjev. Na spletni strani lige so sicer objavili prve številke navijaških glasov.

Luka Dončić bo tretjič v svoji petletni NBA karieri začel All-Star tekmo, le lani, ob njegovem četrtem nastopu med 'vsemi zvezdami', ga je iz prve peterke izrinil Ja Morant. Tokrat ima slovenski as na Zahodu precej večjo podporo kot omenjeni član zasedbe Memphis Griezzlies. Luka je med branilci namreč zaostal le za Stephom Curryjem, ta je trenutno poškodovan, še višjo podporo pa je med košarkarji zahodne konference dobil le še LeBron James. Ta je zbral 3.168.694 glasov, sledita mu Curry z 2.715.520 in Dončić s 2.388.502 glasovi.

Morant za Ljubljančanom že zaostaja za skoraj 1,5 milijona glasov, razlika je neulovljiva.

Več glasov od Luke sta na Vzhodu prejela še Kevin Durant (3.118.545) in Giannis Antetokounmpo (2.998.327). 

Začetni peterki bosta med poleg njiju osmerico najboljših (po dva branilca in trije visoki košarkarji na vsaki strani) kot kaže znova tako izbirala James in Durant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice