Šport > Košarka
882 ogledov

"Želim si, da bi se ljudem moja igra zdela dolgočasna"

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Dvakratni MVP lige NBA je s 55 točkami vpisal svoj strelski rekord v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Giannis Antetokounmpo je sinoči zabeležil svoj strelski rekord v ligi NBA (55 točk) ob zmagi nad Washington Wizards (123:113), toda svojega dosežka ni želel obešati na veliki zvon.

Košarkar moštva Milwakuee Bucks je osebni rekord pospremil brez posebnega pompa, novinarjem pa je ob tem dejal, da takšne predstave ne smejo biti izjema, temveč pravilo.

Giannis Antetokounmpo NBA Šport "Grški čudak", ki poleti prihaja v Slovenijo, do strelskega rekorda

"Rad bi bil konstanten. Vsak večer se bo našel igralec, ki bo igral dobro. Fantje, kot je denimo LeBron James, to počnejo že od leta 2003. Želim si postati eden izmed teh igralcev. Mislim, da sem v dobrem položaju, da mi to lahko uspe," je povedal t.i. "grški čudak".

Antetokounmpo je prvič v karieri dosegel več kot 40 točk na treh zaporednih tekmah. To je v Milwalkueeju pred njim uspelo samo dvema košarkarjevma - Flynnu Robinsonu leta 1969 in Kareemu Abdul-Jabarju leta 1972. 

"Rad bi prišel do točke, ko bo moja igra dolgočasna. Želim početi točno to, kar počnem, vendar ljudje o tem sploh ne bodo govorili, ker se jim bo zdelo dolgočasno. To je tisto, kar si dejansko želim, da imajo ljudje občutek, da je moja igra dolgočasna. Ker to počnem večer za večerom."

"Sam se tega ne bom naveličal. Najboljši igralci se nikoli ne naveličajo. Vedno naredijo vse po svojih najboljših močeh, ne glede na to, kdo jim stoji nasproti. Poskušam postati najboljši igralec, kar sem lahko," je poudaril.

Prejšnji osebni rekord je grški košarkar dosegel leta 2019 z 52 točkami na tekmi s Philadelphio 76ers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.