Šport > Košarka
6036 ogledov

NBA Luki podelila eno najbolj spoštovanih priznanj

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil proglašen za najboljšega igralca meseca decembra zahodne konference.

Potrem ko je bil najboljši igralec zadnjih dveh tednov v zahodni konferenci lige NBA, je Luka Dončić pričakovano postal še najboljši igralec meseca decembra na zahodu. To je zanj tretje tovrstno priznanje po novembru 2019 in februarju 2022.

Na petnajstih tekmah v minulem mesecu, na katerih je Dallas zabeležil enajst zmag, je imel slovenski superzvezdnik povprečje 35,1 točke, 9,3 podaje in 8,45 skoka. S povprečjem 34,3 točk na tekmo je leto končal kot prvi strelec lige, obenem pa je tudi četrti asistent (8,9), 22. skakalec (8,8) in šesti najboljši kradljivec žog (1,7).

V mesecu decembru je dosegel tudi osebni in klubski strelski rekord, saj je v nepozabni tekmi proti New York Knicks dosegel 60 točk ter kot prvi košarkar v zgodovini tekmo zaključil s trojnim dvojčkom z vsaj 60 točkami in 20 skoki.

Na krilih Luke so Mavericks ujeli zmagoviti ritem ter zabeležili kar sedem zaporednih zmag, kar je najdaljša klubska serija po šampionski sezoni 2010/11, in se prebili celo na četrto mesto konference.

Luka je tako osvojil eno najbolj spoštovanih nagrad v ligi NBA, ki ima tudi dosti večjo težo od tiste za igralca tedna, saj morajo biti košarkarjeve vrhunske predstave še toliko bolj konstantne. V zgodovini Dallas Mavericks je bil le Dirk Nowitzki večkrat izbran za igralca meseca - šestkrat, a je za razliko od Luke, ki igra šele peto sezono v ligi NBA, na drugi strani luže preživel kar 21 sezon.

Na vzhodu je bil za najboljšega igralca meseca decembra izbran Joel Embiid, ki je imel v dresu Philadelphie (9-4) povprečje 35,4 točke, 9,9 skoka in 4,2 podaje.

Luka Dončić Odličen odgovor Šport Dončić trenutno tretji na MVP lestvici ... To pa si o tem misli Luka! Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Spektakel Šport Potrjeno: Dončić in Giannis avgusta v Stožicah! Luka Dončić Kristaps Porzingis Znova premika meje Šport Dončić in Porzingis do prestižne nagrade, Luka postavil nov mejnik
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice