Šport > Košarka
5270 ogledov

Bomba iz ZDA! Dallas prvi favorit za podpis dveh velikih NBA zvezdnikov

Trae Young Zach LaVine Profimedia
Stavnice verjamejo, da je Dallas nova najverjetnejša destinacija dveh izmed največjih imen lige NBA.

Dallas Mavericks so pod vodstvom izjemnega Luke Dončića, ki je bil dvakrat zapored izbran za najboljšega igralca tedna na zahodu, nanizali sedem zaporednih zmag in se prebili na četrto mesto zahoda. A vseeno obstaja grenak priokus, da je trenutna forma zgolj plod izvenserijskih predstav mladega Slovenca ter da bodo Mavs pristali trdo na tleh, ko se njegova forma nekoliko ohladi.

Roko na srce, Dallas je na zadnjih sedmih tekmah igral zgolj proti eni solidni ekipi, ki je imela pozitivno razmerje zmag in porazov, prav tako pa te zmage proti najslabšim ekipam lige niso bile suverene, saj so zgolj dve dobili z razliko večjo od šestih točk. Navijače Dallasa tako lahko upravičeno skrbi, kaj se bo zgodilo, ko se bodo Lukove nerealne številke enkrat umirile. Več kot očitno je namreč, da Luka potrebuje pomoč.

Prav zato je kot strela z jasnega udarila novica, da so stavničarji v Las Vegasu ravno Dallas izpostavili kot prvega favorita za prihod Traeja Younga ali Zacha LaVina, ki naj bi bila nezadovoljna s situacijo pri Atlanta Hawks, oziroma Chicago Bulls. Obe ekipi sta v očitni krizi in igrata pod vsemi pričakovanji, oba zvezdnika pa naj bi svoja delodajalca že obvestila, da si želita biti zamenjana.

Če bo Atlanta, ki je vpisala že štiri zaporedne poraze, na koncu popustila in se odpovedala svojemu prvemu zvezdniku, naj bi bil po mnenju lasvegaških stavničarjev ravno Dallas prvi favorit v borbi za Traeja Younga, najresnejši konkurenti pa naj bi bili Miami Heat in Boston Celtics, nekaj možnosti pa naj bi imeli tudi Nuggets, Lakers, Spurs, Pelicans, Clippers ...

Seveda ostaja vprašanje, kakšen paket igralcev in izborov na naboru bi Dallas sploh lahko sestavil, da bi pri Atlanti pristali na menjavo, a vseeno so "bookiji" prepričani, da imajo ravno Mavs največ možnosti, da si velikega zvezdnika tudi privoščijo. Vsekakor pa bi bilo izjemno zanimivo Luko in Traeja videti v istem dresu.

Karieri obeh igralcev sta namreč zelo povezani, oba pa se stalno primerja, saj je bil namreč ravno Trae Young tisti igralec, za katerega je Atlanta zamenjala Luko Dončića, potem ko ga je izbrala kot tretjega na naboru leta 2018. Čeprav je očitno, da je Luka boljši igralec in je Dallas zmagovalec te menjave, pa ima tudi "Ice Trae" za sabo zavidljivo kariero.

Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

V štirih odigranih sezonah se je že dvakrat znašel na tekmi vseh zvezd, lani pa je bil izbran celo v tretjo najboljšo peterko lige. Letos pa v povprečju dosega 27,5 točk, 3 skoke ter 10 asistenc na tekmo in je deveti strelec ter drugi asistent lige. A seveda se kljub odličnim številkam poraja vprašanje, če je njegova igra kompatibilna z igro Luke.

Drugi veliki zvezdnik, ki se ga povezuje z Dallasom, pa je Zach LaVine, ki je sicer del zvezdniške ekipe Chicago Bulls, ki pa letos igra pod vsako kritiko. V celotni ligi ima zgolj šest ekip slabše razmerje od bikov, ki bi vsaj na papirju morali imeti eno najmočnejših ekip v ligi. Kot kaže pa je prvemu zvezdniku ekipe dovolj čakanja, da bi moštvo ujelo pravo formo, saj naj bi že zahteval menjavo.

Dobro obveščeni novinar Tim MacMahon je tako že poročal, da naj bi bilo v vodstvu Dallasa kar nekaj LaVinovih navdušencev, kljub njegovim rednim težavam s poškodbo kolena, medtem ko Zach Lowe poroča, da naj bi že prišlo do pregovorov med Dallasom in Chicagom, Mavs pa naj bi bikom v zameno za njihovega prvega zvezdnika nudili Josha Greena, Tima Hardawaya jr. ter dva bodoča izbora v prvem krogu nabora.

Dallasu naj bi šla v prid ravno katastrofalna situacija v Chicagu, ki je sicer pred začetkom sezone podpisal novo dolgoletno pogodbo z LaVinom, a naj bi po nedavnih neuspehih ter dejstvu, da po koncu sezone verjetno odhaja Nikola Vučević, že razmišljal o popolni prenovi ekipe, kar bi pomenilo, da so se pripravljeni odreči tudi Vučeviću, DeMarju DeRozanu ter tudi LaVinu.

LaVine, ki v letošnji sezoni povprečno dosega 22,7 točk, 4,3 skoke in 4,3 asistence na tekmo, je sicer dvakratni udeleženec tekme vseh zvezd, ki je v svoji najboljši sezoni (2020/21) povprečno dosegal celo 27,4 točk, 5 skokov in 4,9 asistenc na tekmo.

Luka Dončić Odličen odgovor Šport Dončić trenutno tretji na MVP lestvici ... To pa si o tem misli Luka! Luka Dončić Kristaps Porzingis Znova premika meje Šport Dončić in Porzingis do prestižne nagrade, Luka postavil nov mejnik Luka Dončić Christian Wood Zastrašujoče Šport "V NBA sem sedem let, a česa takšnega še nisem videl"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice