Šport > Košarka
49207 ogledov

Zaskrbljujoči prizori: "Z Dončićem je nekaj narobe"

Luka Dončić Profimedia
Navijači sumijo, da moštvo Dallas Mavericks prikriva resnico o stanju Luke Dončića.

Dallas Mavericks so sinoči utrpeli prvi poraz po sedmih zaporednih zmagah. V teksaški dvorani American Airlines Center so jih s kar 124:95 močno nadigrali Boston Celtics, ki z izkupičkom 27 zmag in 12 porazov zasedajo vrh vzhodne konference.

Luka Dončić Težave z gležnjem Šport Luka proti tekmecu za naziv MVP igral le tri četrtine

S porazom proti Bostončanom se je končal tudi sanjski niz Luke Dončića, ki je prvič po lanskem 22. decembru dosegel manj kot 30 točk. Tokrat se je ustavil pri 23 točkah ob skromnem 30-odstotnem metu iz igre (7/23).

Zgrešil je vseh šest poskusov za tri točke, bolje pa se je odrezal na črti za proste mete, kjer je zadel 9 od 11 poskusov (82%). Dodal je še devet skokov in tri podaje ter tekmo končal z negativnim indeksom -20.

Številni navijači so že med tekmo in po njej ugibali, ali je Dončićeva neučinkovitost posledica slabega počutja. Slovenec na parketu res ni izgledal najbolje, pestile so ga bolečine v gležnju, doživel pa je tudi silovit napad kašlja.

"Z Lukom Dončićem je nekaj narobe. Kašlja in na splošno je videti slabo," je ugotovil ameriški športni novinar Keith Smith.

Podobnega mnenja so bili tudi številni uporabniki spleta. "Luka je več kot očitno bolan. Kašlja in se drži za prsni koš. Kaj mi počnemo?" se je spraševal Tom Westeholm. "Tole je težko gledati, Mavsi ga preveč ženejo," je ocenil nek uporabnik, drugi pa je dodal: "Res ne izgleda dobro, morali bi ga potegniti na klop." 

Ko so novinarji po tekmi za informacije o Dončićevem počutju povprašali Jasona Kidda, je bil ta nadvse skrivnosten. 

"To morate vprašati njega. Ne vem," je odvrnil. Ker se novinar ni pustil odgnati, je Kidd ponovil: "To morate vprašati njega. Nimam pojma. Videti je bil pravi. Zgrešil je nekaj metov. Imel je lepe priložnosti, a žoga ni hotela skozi obroč. Glede zdravja ne vem. Vem, da je v nekem trenutku zapustil igro, ne vem pa, s kakšnim razlogom," je dejal Kidd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice