Šport > Košarka
19619 ogledov

Dončić v intervjuju priznal, da je to moral poguglati

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski virtuoz je v nedavnem intervjuju priznal, da je moral poguglati pravila najbolj priljubljenega športa v Združenih državah Amerike.

Slovenski košarkar Luka Dončić, ki v aktualni sezoni lige NBA blesti v dresu Dallasa Mavericks, je v nedavnem intervjuju za Dallas Morning News priznal, da je velik navijač ekipe lige NFL Dallas Cowboys. Toda še preden se je preselil v Združene države, je o tem športu, tj. ameriškemu nogometu, vedel bore malo. 

Bila je ljubezen na prvi pogled, bi lahko rekli, saj je že po obisku prve tekme v Cubanovi loži o tem športu želel vedeti več, je priznal 23-letni Ljubljančan. "Res mi je všeč ta šport. Všeč so mi Cowboysi (prihajajo iz Dallasa, op. p.). Imajo izvrstne igralce in izjemno ekipo. Všeč so mi že od samega začetka, že od dne, ko sem se prvič pobliže spoznal s tem športom," je zdaj priznal Dončić. 

Luka Dončić KONČNO! Šport Dončić prvi favorit za naziv MVP, na vrhu tudi pri ostalih elementih

Prvič je njegovo pozornost omenjeni šport vzbudil leta 2018, ko so ga je lastnik franšize Cowboys Jerry Jones povabil na tekmo proti Giantsom. Tekmo si je ogledal v Cubanovi loži. V intervjuju za Dallas Morning News je Dončić zdaj priznal, da se kaj dosti od te tekme ne spomni (Cowboys so jo dobili z 20:13), toda spomni se, da si je o tem športu želel nemudoma izvedeti več, potem ko je Ezekiel Elliott dosegel odločilni "touchdown". 

"Začel sem spremljati tekme, to je bil odličen način za se naučiti pravila. Priznam, tudi poguglal sem jih, tako da je bilo zabavno spoznavati ta šport," je priznal Dončić. 

Zdi se sicer, da je ljubezen med Dončićem in Cowboysi vzajemna, saj ima, vsaj sodeč po objavah na družbenih omrežjih, Luka izjemno podporo tudi s strani omenjenega kluba. 

Facundo Campazzo Nezavidljiv položaj Šport Dončićev prijatelj bo še vztrajal anamaria goltes Magazin Takšne besede je oče Luke Dončića našel za sinovo zvezo z Anamario Goltes Christian Wood NBA Šport Mavsi brez Dončića ne najdejo poti do uspeha
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.