Šport > Košarka
3850 ogledov

Luka prehitel Kobeja Bryanta! Nikomur še ni uspelo kaj takega!

Luka Dončić Profimedia
Los Angeles Clippers so premagali Dallas, kljub temu da je na njihovih medsebojnih obračunih Luka Dončić še osmič v karieri presegel mejo 40 točk.

Ekipa Los Angeles Clippers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Dallas Mavericks s 113:101. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v poraženi ekipi dosegel 43 točk, 11 skokov in sedem podaj v 43 minutah na parketu.

Luka Dončić NBA Šport Luka sam držal svojo ekipo v igri, prišel do 43 točk

Dončić, ki na prejšnji tekmi zaradi težav z gležnjem proti Oklahomi v nedeljo ni igral, je zgrešil štiri od prvih petih metov in je imel 12 točk v prvem polčasu, preden je postal vroč v drugem delu tekme. Prvi strelec lige je v zadnji četrtini nanizal kar 20 točk ter se ustavil pri številki 43.

Luka je tako še osmič v svoji mladi karieri na tekmi z Los Angeles Clippers presegel mejo 40 točk, s čimer je prehitel legendarnega Kobeja Bryanta, s katerim si je do današnjega obračuna delil rekord in prvo mesto na večni lestvici s sedmimi takšnimi tekmami.

"Ta fant ... Težko je igrati proti njemu, težko ga je pokrivati. Rad igra proti mnogim igralcem, ampak iz nekega posebnega razloga še posebej rad igra proti nam," je po tekmi med smehom razlagal trener nasprotne ekipe Tyronn Lue, ko so ga seznanili, da je Luka kljub nepolnim 24 letom že osmič presegel mejo 40 točk na tekmi s Clippers.

Luejeve komentarje so po tekmi novinarji prenesli tudi Luki ter ga povprašali, če ima res kakšno dodatno motivacijo za tako "izjemne noči" proti Clippers. "Izgubili smo, tako da ne vem, če bi rekel, da je bila ravno izjemna noč. Vedno te drugače pokrivajo, ampak so odlična ekipa. Dvakrat so nas izločili iz končnice. Imajo odlično ekipo in vedno je težko igrati proti njim," pa je bil kratek Luka, ki bi si zagotovo bolj kot novega rekorda želel nove zmage Dallasa.

Luka Dončić Video Šport Grozljivo! Luka vratolomno poletel čez sedeže Luka Dončić KONČNO! Šport Dončić prvi favorit za naziv MVP, na vrhu tudi pri ostalih elementih Luka Dončić Šport Dončić v intervjuju priznal, da je to moral poguglati

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice