Šport > Košarka
5005 ogledov

Dončić obsodil potezo Dallasa: "Ta odločitev mi ni bila všeč"

Print Screen
Slovenski košarkar ni bil zadovoljen z nešportno potezo Marka Cubana, zaradi katere moštvu Dallas Mavericks grozijo sankcije s strani vodstva lige NBA.

Luka Dončić je ob koncu rednega dela NBA sezone še zadnjič sedel pred novinarske mikrofone in spregovoril o nekaterih najbolj perečih temah, ki v teh dneh obkrožajo njega in njegovo moštvo Dallas Mavericks.

V preteklih dneh je onkraj luže močno odmevala sporna odločitev vodstva teksaške franšize, ki je trenerja Jasona Kidda prisililo v to, da je pred tekmo s Chicago Bulls, na kateri je lahko v ogenj poslal le rezerviste, dobro četrtino pa je imel na razpolago tudi Dončića, pomahal z belo zastavo.

Mark Cuban NBA na nogah Šport Dončićev šef osramotil franšizo, o tej reakciji govori ves svet Marc Cuban Reakcija Cubana Šport To je točen razlog, da si je lastnik Dallasa želel izgubiti tekmo

Čeprav je bila odločitev po eni strani razumljiva, kar zadeva bodočnost ekipe, pa je bila poteza Dallasa deležna glasnega neodobravanja stroke in navijačev. Oglasilo se je tudi vodstvo lige NBA, ki je proti moštvu sprožilo uradno preiskavo.

Luka Dončić Igra z ognjem Šport Dallas zašel v težave, liga NBA sprožila preiskavo

"Ta odločitev mi ni bila všeč. To je vse, kar bom povedal," je bil ob zadnjem druženju z novinarji redkobeseden Dončić. Dodal je, da se je vodstvo ekipe prej posvetovalo z njim. "Seveda. Sporazumeli smo se. Vse je v redu. Z mislimi sem že drugje. Ne razmišljam več o tem," je dodal 24-letnik.

Luka Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

V zadnjih dneh so se v ameriških medijih pojavila namigovanja, da bi lahko Dončić v bližnji prihodnosti zahteval menjavo, kar pa slovenski as odločno zanika. "Videl sem članek. Ne vem kdo, toda nekdo je rekel, da bom zahteval menjavo. To se mi je zdelo smešno, saj še sam nisem vedel, da je temu tako. Tega nisem nikoli rekel," je povedal.

Novinar Tim MacMahon je na tem mestu potegnil vzporednico med Dončićem in Anthonyjem Davisom, ki se je naveličal čakanja v New Orleansu, ter Jamesom Hardnom, ki ga je želja po osvojitvi šampionskega prstana gnala iz Houstona.

Rudy Gobert Kyle Anderson Video Šport Francoski zvezdnik z udarcem šokiral občinstvo in gledalce

"Razumem, kaj želiš povedati, toda jaz sem srečen tukaj, tako da ni razloga za skrb," je bil jasen Dončić.

Kar zadeva načrte za prihajajočo sezono, je Slovenec dodal: "Nekaj se mora spremeniti. Lani smo igrali v finalu zahodne konference in se pri tem zabavali. Vedno sem izpostavljal kemijo med nami, ki je bila odlična. Nekaj bo treba narediti. Bomo videli. O tem ne želim govoriti z mediji."

Luka Dončić Video Šport Kako je po vseh teh potezah Luke Dončića mogoče takšno razočaranje? Goran Dragić Konec rednega dela Šport Dragićeva ekipa prva na Vzhodu, Čančarjeva na Zahodu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.