Šport > Košarka
4441 ogledov

NBA as še naprej premika meje! Uspelo mu je "nemogoče"

Mikal Bridges Profimedia
Bridgesu je v NBA sezoni z 82 tekmami uspelo nastopiti kar na 83 tekmah!

Šestindvajsetletni Američan Mikal Bridges iz Brooklyn Nets je edini košarkar lige NBA, ki je v rednem delu sezone (82 tekem) zbral 83 nastopov.

To je mogoče, ker je prestopil iz Phoenix Suns v Brooklyn Nets, ko so imeli slednji odigrano tekmo manj od ekipe iz Arizone. Sicer pa neverjetni "železni" Bridges za zdaj v karieri še ni izpustil niti ene tekme v ligi NBA; ta čas je pri številki 391.

Mikal Bridges | Avtor: Profimedia Profimedia

Liga NBA je tudi objavila, da le deset košarkarjev v rednem delu prvenstva ni izpustilo niti ene tekme, med njimi pa ni nobenega od trojice Slovencev. Rekorder je seveda s 83 tekmami Bridges.

Bridges, ki je imel v zadnjih letih nekaj izjemnih dvobojev z Luko Dončićem, je s 391 tekmami tudi rekorder po številu zaporednih odigranih tekem v zgodovini lige NBA. Odkar je bil leta 2018 izbran na istem naboru kot Luka Dončić, je za svoji ekipi odigral čisto vse možne tekme.

Se je pa Bridges v zadnjih letih tudi razvil v ne le "železnega" temveč tudi odličnega košarkarja, saj je bil v lanski sezoni uvrščen celo v idealno obrambno peterko lige, še posebej pa je zablestel po menjavi v Brooklyn, kjer je nemudoma postal najboljši igralec ekipe s povprečjem 26,1 točk, 4,5 skokov, 2,7 asistenc in 1 ukradeno žogo na tekmo.

 

Redni del v znamenju rekordov

Severnoameriška košarkarska liga NBA pa je v sezoni 2022/23 postavila zgodovinske rekorde po številu gledalcev, povprečnem obisku, razprodanosti in zasedenosti, so še sporočili iz lige.

Liga je objavila, da je v sezoni 2022/23 dosegla rekordnih 791 razprodanih tekem rednega dela; pred tem je bila rekordna sezona 2018/19 s 760.

Rekorden je bil tudi povprečen obisk tekem z 18.077 gledalci na tekmo. Tekme si je ogledalo rekordnih 22.234.502 navijačev, tudi zasedenost dvoran je bila najvišja v zgodovini doslej, kar 97-odstotna.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice