Šport > Košarka
8958 ogledov

Dončić prispel z zasebnim letalom in povedal samo eno stvar

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Najboljšega košarkarja je ob prihodu v domovino pričakalo nekaj navijačev in predstavnikov sedme sile.

Košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je v sredinih zgodnjih popoldanskih urah z zasebnim letalom pristal na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika.

Štirindvajsetletnega branilca moštva Dallasa Mavericks, ki je sezono lige NBA sklenilo v rednem delu, je ob prihodu v domovino pričakala manjša skupina navijačev, fotografov in novinarjev.

Dončića je na poti v Slovenijo spremljala njegova izbranka Anamaria Goltes, družbo pa so jima delali tudi njuni štirinožni prijatelji.

Luka Dončić Kyrie Irving Takšen je načrt Šport Športni direktor spregovoril o Dončićevi prihodnosti v Dallasu

Dončić je na letališču podelil nekaj avtogramov in se fotografiral s svojimi oboževalci, medtem ko za pogovor z novinarji ni bil na voljo. "Ne dajem izjav, hvala, na počitnicah sem," je povedal v mikrofon novinarja oddaje 24ur.

Slovenski košarkarski as je bil s povprečjem 32,4 točke, 8,6 skoka in 8,0 podaje na tekmo eden izmed najučinkovitejših igralcev pretekle sezone, v kateri je njegov Dallas končal na 11. mestu zahodne konference.

Dončić je tako drugič v karieri in prvič po treh zaporednih sezonah ostal brez nastopa v končnici, kjer je lani ekipo popeljal celo na prag velikega finala. Mavsi so morali v finalu Zahoda priznati premoč kasnejšim prvakom Golden State Warriors.

Luka Dončić Bivši soigralec Šport Nekdanji Dončićev soigralec: Malce jim pa res privoščim izpad

Slovenski reprezentant je bil po zaslugi odličnih individualnih predstav nekaj časa v ožjem krogu favoritov za naziv najkoristnejšega igralca (MVP), zelo dobro pa mu je kazalo tudi na lestvici strelcev, kjer je na koncu zaostal samo za Joelom Embiidom (Philadelphia 76ers).

Goran Dragić, Luka Dončić Zlati kapetan Šport Dragić redkobeseden glede Luke: "Ne vem, v čem je problem"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Pierre 16:57 13.april 2023.

    Mater vola vsak dan Dončič Dončič, pa spet Dončič, posiljevanje ljudi!!!!!

  • indigokid 12:36 13.april 2023.

    bajsek obvlada medijski pomp, kar pa je tudi vse: blesti na nekih tretjerazrednih nepomembnih tekmah, ko pa se tekmovanje zaostri, pa ne naredi nič ... samo še en podpovprečen profi košarkar je in to je vse