Šport > Košarka
2210 ogledov

To so najbolj priljubljeni dresi. Kje je Dončić?

Micah Parsons v dresu Dončića Reševalni pas/Twitter Zvezdnik Dallas Cowboys Micah Parsons v Dončićevem dresu.
Na vrhu je že vrsto let isto ime.

Ameriški košarkar LeBron James in njegova ekipa Los Angeles Lakers sta tudi v Evropi na prvem mestu seznama najbolj priljubljenih dresov in blagovnih znamk lige NBA, je danes sporočilo vodstvo lige. Dobro se na stari celini prodaja tudi dres Slovenca Luke Dončića, ki je med najboljšo deseterico.

V Veliki Britaniji, Franciji in Nemčiji je številka 1 po prodaji dres Jamesa, v Španiji je najbolj priljubljen dres Jaja Moranta iz Memphis Grizzlies, drugi pa je Jamesov, v Italiji pa prodajo največ dresov Stephena Curryja iz Golden State Warriors.

Liga NBA je številke prodaje predstavila na izkupičku trgovine NBAStore.eu za drugo polovico redne sezone 2022/23.

Slovenski zvezdnik Dallas Mavericks Dončić, ki je po rednem delu že končal sezono NBA in prispel v domovino, je v vseh omenjenih evropskih državah med najboljšo deseterico po številu prodanih dresov.

Najbolje se Dončićev dres prodaja v Španiji, kjer je dolga leta živel in igral. Tam je na četrtem mestu, v Veliki Britaniji je njegov dres na desetem mestu po prodaji, v Franciji na devetem, v Italiji je sedmi, v Nemčiji pa šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice