Šport > Košarka
331 ogledov

Dragić na zmenek s starimi znanci

Jimmy Butler Profimedia
Goran Dragić se bo v prvem krogu končnice pomeril z ekipo, v kateri je pustil največji pečat v ligi NBA. Nasrotnika je dočakal tudi Vlatko Čančar.

Ekipa Miami Heat je v dodatnih dvobojih za končnico severnoameriške košarkarske lige NBA premagala Chicago Bulls s 102:91 in si priigrala izločilne boje, v prvem krogu na vzhodnem delu lige bo igrala s prvimi nosilci, Milwaukee Bucks, katerih član je Goran Dragić.

Igralci Minnesote Timberwolves pa so s 120:95 nadigrali Oklahomo City Thunder in bodo igrali z Denver Nuggets.

Denver, v katerem igra slovenski reprezentant Vlatko Čančar, je bil prvi v rednem delu sezone na zahodnem delu lige.

Jimmy Butler je z 31 točkami vodil Miami do zmage, zelo mu je v napadu prav tako z 31 točkami pomagal Max Strus, ki je zadel sedem od 12 metov za tri točke, tudi ključno minuto in 14 sekund pred koncem, ko je ekipa Heat povedla s 96:91.

Tyler Herro je za Miami, ki je v zadnji četrtini zaostajal že za šest točk, prispeval 12 točk, Bam Adebayo je dodal 17 skokov. Na drugi strani je DeMar DeRozan dosegel 26 točk in devet podaj, Alex Caruso pa 16 točk.

Strus je odrasel v predmestju Chicaga kot navijač Bulls, za to ekipo je tudi igral, preden je vodstvo z njim prekinilo pogodbo in se je pred tremi leti pridružil Miamiju.

"Veliko zmago smo dosegli danes. To je bila tekma na vse ali nič. Če bi izgubili, bi šli predčasno domov na počitnice. Morali smo zmagati. Zame je bila tekma posebna, priznam, ta zmaga je še nekoliko slajša," je povedal Strus. Tekmo je zaključil s prostima metoma po prekršku, ki ga je nad njim napravil Caruso.

V Minneapolisu so Timberwolves večino drugega polčasa vodili z dvomestno številčno prednostjo in imeli v zadnji četrtini že 29 točk naskoka. Vsi člani prve peterke so dosegli najmanj deset točk, med njimi največ Karl-Anthony Towns, 28.

Karl-Anthony Towns | Avtor: Profimedia Profimedia

Francoski center Rudy Gobert, ki je na zadnji tekmi rednega dela Minnesote proti New Orleansu boksnil soigralca Kyla Andersona, se je vrnil po suspenzu in k zmagi prispeval dvojni dvojček z 21 točkami ter 10 skoki. Anthony Edwards je dodal 19 točk in deset skokov, v ekipi Thunder je bil prvi strelec Shai Gilgeous-Alexander z 22 točkami.

Dvoboji prvega kroga končnice (igrajo na štiri zmage):
- vzhodni del lige:
Milwaukee Bucks (1) - Miami Heat (8)
Cleveland Cavaliers (4) - New York Knicks (5)
Philadelphia 76ers (3) - Brooklyn Nets (6)
Boston Celtics (2) - Atlanta Hawks (7)

- zahodni del lige:
Denver Nuggets (1) - Minnesota Timberwolves (8)
Phoenix Suns (4) - Los Angeles Clippers (5)
Sacramento Kings (3) - Golden State Warriors (6)
Memphis Grizzlies (2) - Los Angeles Lakers (7).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.