Šport > Košarka
31337 ogledov

Noro, kaj so pri Dallasu želeli narediti Luki! Z Irvingom sta se zato uprla!

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Ameriški NBA strokovnjak trdi, da je želel Dallas namerno izgubljati tekme že dosti prej, a se Luka in Kyrie nista strinjala.

Dallas Mavericks so si ob koncu NBA sezone nakopali bes navijačev in vodstva lige (ki je Dallas kaznovala s 750.000 dolarji kazni), potem ko so namerno počivali svoje najboljše igralce ter zaradi tega namerno izgubljali tekme, vse z namenom, da bi obdržali izbor znotraj prve deseterice na prihajajočem naboru.

Tako imenovano "tankanje" oziroma namerno izgubljanje tekem z željo po čim višjem "picku" na naboru sicer ni nič novega v ligi NBA, a je odločitev Dallasa naletela na toliko neodobravanja predvsem zaradi dejstva, da je imela ekipa še vedno realne možnosti za deseto mesto in uvrstitev v dodatni turnir za končnico.

Zdaj pa so s strani NBA strokovnjaka Kevina O'Connerja prišle celo informacije, da so si pri vodstvu Dallasa želeli "tankati" že dosti prej, kot vsega dve tekmi pred koncem, ko je bila na sporedu kontroverzna tekma s Chicago Bulls. Glavni možje Dallasa naj bi po besedah O'Connerja želeli predati sezono že nekaj tednov prej, v drugi polovici marca. Toda vodstvu ekipe naj bi se zoperstavila prva zvezdnika ekipe Luka Dončić in Kyrie Irving, ki se nista strinjala z željami ekipe.

"Kasneje v marcu so se Dallasovi trenerji sestali z igralci z namenom, da bi pogovorili o načrtu, da dobita Markieff Morris in JaVale McGee višjo minutažo. Takrat naj bi se začelo tankanje, toda Luka in Kyrie sta bila ogorčena, da je ekipa že izobesila belo zastavo in nista želela sesti na klop," je za FanDuel TV spregovoril novinar Kevin O'Conner.

Že takrat naj bi tako pri Dallasu želeli poskrbeti, da bo izbor na naboru ostal v njihovih rokah. Dallas je namreč še vedno dolžan ekipi New York Knicks en izbor na naboru iz menjave za Kristapsa Porzingisa, a je ta "top 10 zaščiten", kar pomeni, da Dallasu ni potrebno predati svojega izbora, če bodo na naboru izbirali znotraj prve deseterice.

Dallas je tako v trenutku, ko je bil še kako v igri za končnico, že razmišljal, da bi zavoljo omenjenega izbora namerno izgubljal tekme. Ni čudno, da Luka in Kyrie nista bila navdušena nad predlogom.

Vodstvo Dallasa naj bi takrat še popustilo svojima zvezdnikoma, ki pa sta bila manj uspešna pred tekmo s Chicago Bulls, ko sta se lastnik kluba Mark Cuban in generalni menedžer ekipe Nico Harrison vsega dve tekmi pred koncem odločila, da rajši izgubljata tekme, možnosti za končnico in ponos, kot pa izbor na naboru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • andrej084 19:01 18.april 2023.

    Dallas je bil za Luko v začetku dobra izbira. Sedaj, ko pa so začeli prodajati dobre mlade igralce, nabavljati pa neke s poškodbami, pa je za Luko najbolje da pazi, da se ne poškoduje in gre nekam drugam...

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 17:38 18.april 2023.

    Marc Cuban in Nico Harrison sta dva navadna goljufa! Da Cuban v petih letih ni uspel sestaviti okoli Luke spodobno ekipo je sramota in nesposobnost! Vse kar je Dallas v zgodovini naredil je bilo po sreči! Že, ko so dobili ...prikaži več Dirka so imeli srečo, z Luko so tudi imeli srečo, da ga na draftu niso vzeli že pred Atlanto! Dallas oz. Cuban bo Luki samo uničil kariero! Luka lahko govoei, da je srečen v klubu, ampak vsi vemo, da to ni res! Luka rad zmaguje! Dallasova politika je pa vse prej kot zmagovalna!

Sorodne novice