Šport > Košarka
15807 ogledov

Tako razkošno potuje Luka Dončić

Print Screen
Slovenski košarkarski superzvezdnik se je pred dnevi vrnil v domovino, kamor je priletel z zasebnim letalom.

Luka Dončić se je po koncu rednega dela, v katerem si njegovo moštvo tudi po zaslugi taktiziranja ni zagotovilo preboja v končnico, z zasebnim letalom odpeljal iz Dallasa v Ljubljano.

Tam so ga pričakali navijači in novinarji, vendar slednji niso prišli na svoj račun, saj je Dončić zavrnil dajanje izjav, kar je po medijskem obleganju skozi celotno sezono po svoje tudi razumljivo.

Luka Dončić Vrnitev domov Šport Dončić prispel z zasebnim letalom in povedal samo eno stvar

Dončić se je v slovensko prestolnico pripeljal s pregrešno drago jekleno ptico znamke Gulfstream G650, s katero se po svetu prevažajo samo najpremožnejši Zemljani. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Vrednost luksuznega letala znaša približno 60.000.000 evrov, na svetu pa je samo 200 primerkov, poroča srbski Kurir. Rabljenega bi si kupci lahko privoščili za približno polovico tega zneska.

Cena za najem letala je dobrih 15.000 evrov na uro, kar pomeni, da je Dončić za dobrih deset ur trajajoči let od Dallasa do Ljubljane odštel približno 150.000 evrov. Znesek je zgolj okviren, končna cena je namreč odvisna od razpoložljivosti letala in drugih dejavnikov.

Kljub vrtoglavi številki je takšen znesek za elitnega športnika z 215-milijonsko pogodbo v najmočnejši košarkarski ligi tako rekoč zanemarljiv.

Notranjost letala, ki si jo lahko ogledate v priloženem posnetku, je prežeta z razkošjem. Vseeno pa je moral Slovenec pri izkrcavanju skloniti glavo, saj vrata potniške kabine v višino merijo le 170 centimetrov.

Letalo, ki sprejme 19 potnikov, velja za eno najtišjih na tržišču, notranjost pa je zasnovana po principu široke uporabnosti in vsesplošnega udobja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • darefoks 16:52 17.april 2023.

    boli me k....c za to ovco

  • brigita7 15:58 17.april 2023.

    Luka ve kaj dela. Naj uživa, ni edini v svetu. Končno eden najuspešnejši športnik Slovenije. Želim, da bi bila tudi naša Urška tako uspešna. Brez uspehov se vozi na naš račun na koncert na Dunaj, tudi Afrika ji ni tuja.

  • jjjaaannneeezzz 15:36 17.april 2023.

    S denarjem za najem bi bili poplačani vsi moji krediti in še bi mi ostalo za en dober avto. Aleluja.