Šport > Košarka
38474 ogledov

Ne boste verjeli, kaj bo napravil Lukov šef po veliki kazni za Dallas

Mark Cuban Profimedia
Mark Cuban bo izenačil znesek, ki ga morajo Dallas Mavericks plačati vodstvu lige, in ga namenil v dobrodelne namene.

Vodstvo lige NBA je kaznovalo ekipo Dallas Mavericks ter jo oglobilo za 750.000 dolarjev, potem ko je ugotovilo, da je moštvo počivalo svoje najboljše igralce z namenom, da izgubijo tekmo in tako obdržijo svoj izbor na naboru, čeprav je to močno zmotilo tudi prvega zvezdnika ekipe Luko Dončića.

Mavericks, ki so v lasti milijarderja Marka Cubana, so "kršili pravilo o počivanju igralcev, ko so si želeli izgubiti tekmo 7. aprila proti Chicago Bulls, kar je bilo očitno v dejanjih in izjavah organizacije," so sporočili iz vodstva lige.

Luka Dončić Mark Cuban | Avtor: Profimedia Profimedia

Kazen v višini 750.000 dolarjev je še višja od tiste iz leta 2018, ko je moral Cuban plačati 600.000 dolarjev, potem je v podcastu z Juliusum Ervingom izjavil, da je imel večerjo z igralci, na kateri je predlagal, da bi bil poraz njihova najboljša opcija,

A čeprav je 750.000 dolarjev izjemno visoka kazen, katere si navadni ljudje niti slučajno ne bi mogli privoščiti, je za 64-letnega Cubana, katerega premoženje je ocenjeno na 6,5 milijard dolarjev, vse skupaj le pljunek v morje.

Cuban je šel celo tako daleč, da je že potrdil, da bo kazen brez ugovarjanja poravnal, obenem pa bo enak znesek namenil v dobrodelne namene.

Lepa gesta lastnika Dallas Mavericks, čeprav mnogi sumijo, da gre zgolj za potezo, s katero si želi nekoliko povrniti ugled in spoštovanje, ki ga je zapravil s svojimi potezami ob zaključku sezone, ko je namerno izgubljal tekme in se ob tem celo veselil, čeprav je imela ekipa še vedno možnosti za končnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jjjaaannneeezzz 12:09 17.april 2023.

    Brez veze. Sramotno. Jaz bi se raje držal pravil in imel jezik za zobmi. Naj raje govori o boljši končni uvrstitvi. Vedno bolj mislim, da je človek mahnjen na šov in s tem povezan denar. Tudi take zadeve so samo ...prikaži več zato. Tako da NBA je vedno bolj šov, kot postaja tudi F1, odkar je v ameriških rokah.

Sorodne novice