Šport > Košarka
1573 ogledov

Katastrofalen uvod: dvojni udarec za Dragićev Milwaukee

Epa
Na uvodni tekmi končnice se je ob porazu Milwaukee Bucks poškodoval prvi zvezdnik ekipe Giannis Antetokounmpo.

Miami Heat je na prvi tekmi vzhodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA v Milwaukeeju presenetil Bucks in zmagal s 130:117. Goran Dragić ni igral za poražene gostitelje. Na zahodnem delu so igralci Denver Nuggets doma ugnali Minnesoto Timberwolves s 109:80. Vlatko Čančar je za zlata zrna igral dve minuti.

Čančar je v dveh minutah zgrešil trojko in ujel eno žogo. Na zahodnem delu sta v gosteh zmagali tudi obe ekipi iz Los Angelesa. Clippers so v Phoenixu s 115:110 ugnali Suns, Lakers pa s 128:112 Memphis Grizzlies.

Dve tekmi ekip, ki sta med favoriti za naslov, sta zaznamovali poškodbi pomembnih košarkarjev. Predčasno sta tekmi končala superzvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpa in zvezdnik Memphisa Ja Morant.

Grk Antetokounmpo je padel na tla že v prvi četrtini in si poškodoval spodnji del hrbta ter ni več stopil v igro. V 11 minutah je zbral šest točk in tri skoke. Druga tekma teh dveh ekip bo prav tako v Milwaukeeju v sredo.

 | Avtor: Epa Epa

"Spremljali bomo njegovo zdravstveno stanje, čaka ga še podroben pregled. Videli bomo, kaj bodo povedali zdravniki," je po tekmi dejal trener Bucks Mike Budenholzer. Njegova ekipa, ki je bila najboljša v rednem delu lige, je doživela poraz pred svojimi igralci na prvi tekmi izločilnih bojev, v katerih ekipe igrajo na štiri zmage.

Tudi vročica je izgubila igralca, Tyler Herro si je zlomil roko, a ga je uspešno nadomestil Jimmy Butler s 35 točkami in z 11 asistencami.

Morant pa si je poškodoval že prej načeto desno roko v zadnji četrtini, kriče je odšel v slačilnico in se ni več vrnil na parket. Po tekmi pa je dejal: "Še vedno me roka zelo boli. Ne vem še, če bom nared za sredino drugo tekmo." Pred predčasnim odhodom z igrišča je zbral 18 točk.

Lakers so se pobrali po zaostanku ob polčasu s 50:65. Rui Hachimura je v igro vstopil s klopi in dosegel osebni rekord v končnicah z 29 točkami, 21 jih je zbral v drugem polčasu. LeBron James je dodal 21 točk in 11 skokov, Anthony Davis 22 točk, 12 skokov in sedem blokad, Austin Reaves pa 23 točk.

Za Clippers je Kawhi Leonard dve pomembni trojki zadel v zaključku in bil z 38 koši najboljši strelec, Russell Westbrook pa je blokiral pomemben met Devina Bookerja, preden je zadel dva prosta meta. Gosti so zadeli tri trojke v treh zaporednih napadih v zadnjih treh minutah. Kevin Durant je bil prvi strelec Phoenixa s 27 točkam in z 11 podajami.

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Milwaukee Bucks - Miami Heat              117:130
(Goran Dragič ni igral za Milwaukee)
- Miami vodi z 1:0 v zmagah;

- zahodna konferenca:
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves   109:80
(Vlatko Čančar dve minuti igre in en skok za Denver)
- Denver vodi z 1:0 v zmagah;

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers       110:115
- LA Clippers vodijo z 1:0 v zmagah;

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers    112:128
- LA Lakers vodijo z 1:0 v zmagah;

* Opomba: ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.