Šport > Košarka
901 ogledov

Prvaki klonili na prvi tekmi končnice, blestel tudi Dončićev kolega

De'Aaron Fox Profimedia
V ligi NBA zmage za Philadelphio, Boston, New York in Sacramento.

Košarkarji v igi NBA so odigrali prve tekme lkončnice, do zmag so prišli košarkarji ekip Philadelphia 76ers , Boston Celtics, New York Knicks in Sacramento Kings.

De'Aaron Fox je dosegel 38 točk, Malik Monk pa jih je dodal 32 s klopi za zmago Sacramento Kings nad aktualnimi prvaki Golden State Warriors s 126:123. Sacramento je tako vpisal prvo zmago v končnici lige NBA po 17 letih. Kralji, ki se v drugi del sezone niso uvrstili vse od leta 2006, so tako povedli z 1:0 v dvoboju na štiri zmage v končnici zahodne konference.

Steph Curry je vodil Golden State s 30 točkami, Klay Thompson pa jih je dodal 21.

V sobotni uvodni seriji končnice vzhodne konference so New York Knicks premagali gostitelje Cleveland s 101:97, Boston je premagal Atlanto s 112:99, Philadelphia pa Brooklyn s 121:101.

Jalen Brunson, nekdanji soigralec Luke Dončića pri Dallasu, je v Clevelandu dosegel 21 od svojih 27 točk v drugem polčasu in popeljal kratkohlačnike iz New Yorka do zmage, medtem ko je bil pri gostiteljih z 38 točkami prvi strelec Donovan Mitchell.

V obračunu Philadelphie in Brooklyna sta bila v ospredju Joel Embiid ter James Harden. Embiid je dosegel 26 točk, Harden pa je dodal 23 točk in 13 podaj za zmago Philadelphie. Mikal Bridges je imel najboljši izkupiček pri mrežicah s 30 točkami.

Kelti so gostujočo Atlanto ugnali s 112:99 z 29 točkami in 12 skoki Jaylena Browna ter 25 točkami in 11 skoki Jaysona Tatuma. Brown je igral z zaščitno masko po poškodbi obraza.

Jaylen Brown | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice