Šport > Košarka
175 ogledov

Kelti sklatili Sokole, Phoenix vstal iz pepela

Boston Celtics Atlanta Hawks Profimedia Boston je še drugič ugnal Atlanto.
V noči na torek so bile v končnici lige NBA odigrane tri tekme.

Košarkarji Boston Celtics še naprej kažejo odlične predstave. Boston je v domači dvorani TD Garden prišel do druge zmage proti Atlanta Hawks, tokrat z izidom s 119:106. Kelte od napredovanja v drugi krog končnice vzhodne konference ločita še dve zmagi.

Jayson Tatum je za zmagovito ekipo dosegel 29 točk. "Končnica je povezana s prilagajanjem, poskusom napredovanja iz tekme v tekmo, ugotavljanjem, kaj lahko narediš bolje, in mislim, da smo igrali bolje," je po zmagi dejal Tatum. "Želimo doseči vrhunec v tem letnem času. Vsi so zdravi, igrajo na pravi način, igrajo zelo dobro - vendar imamo še eno raven, na katero lahko pridemo, upam," je dodal.

PREBERITE ŠE: Cuban po klavrni sezoni že vleče prve poteze, začel je v pisarni!

Derrick White je v dresu Bostona dodal 26 točk, Jaylen Brown pa je tekmo končal z 18 točkami. Dejounte Murray je bil prvi med strelci Atlante z 29 točkami, Trae Young pa je dosegel 24 točk.

Atlanta je v prvi četrtini povedla z 22:11, preden se je okrepil napad Bostona in so si Kelti zagotovili vodstvo z 28:25 v drugi četrtini. Boston prednosti nato ni več izpustil iz rok, ob polčasu je vodil z 61:49. Sredi tretje četrtine pa imel že prednost 20 točk. Atlanta se je zbrala in se Celtics v četrti četrtini približala na osem točk, vendar se je Boston izvlekel in si zagotovil prednost 2:0 v zmagah pred selitvijo v Atlanto.

Liga NBA je objavila prvega prejemnika nagrade, ki so jo poimenovali po slovitemu košarkarju Jerryju Westu, katerega vzdevek v času kariere je bil "Mr. Clutch". Trofejo Jerryja Westa za redni del sezone 2022/23 je prejel košarkar Sacramento Kings, De'Aaron Fox. V glasovanju je zbral 406 točk, drugi na tem seznamu je košarkar Miami Heat Jimmy Butler (104 točke), tretji pa košarkar Chicago Bulls, DeMar DeRozan (80). Na seznamu je bil tudi slovenski as Luka Dončić. Zasedel je osmo mesto s 17 točkami.

Konjeniki in Sonca poravnali serijo

V prvem krogu končnice so ponoči odigrali še dva obračuna. Košarkarji Cleveland Cavaliers so na krilih 32 točk Dariusa Garlanda prvič zmagali v letošnji končnici.

Goste iz New Yorka Knicks so premagali s 107:90 ter v prvem krogu končnice vzhoda izid v zmagah poravnali na 1:1. Tretja tekma serije bo v petek v Madison Square Gardnu v New Yorku.

Caris LeVert je dodal 24 točk s klopi za Cleveland, Donovan Mitchell pa je ob 17 točkah vpisal še 13 asistenc za domače.

V prvem krogu končnice zahoda pa so zmagali košarkarji Phoenix Suns, ki so v domači dvorani premagali gostujočo zasedbo Los Angeles Clippers s 123:109. Ekipi sta pred odhodom v Cleveland poravnani na 1:1 v zmagah.

Devin Booker je za Phoenix dosegel 38 točk, Kevin Durant pa 25. Kawhi Leonard je vodil Los Angeles z 31 točkami, potem ko jih je na prvi tekmi dosegel 38. Russell Westbrook je dodal 28 točk ob metu iz igre 9-16.

NBA, izidi:

VZHOD, 1. KROG:
Boston Celtics - Atlanta Hawks 119:106  /2:0/
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 107:90  /1:1/

ZAHOD, 1. KROG:
Phoenix Suns - LA Clippers 123:109  /1:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice