Šport
10131 ogledov

Cuban po klavrni sezoni že vleče prve poteze, začel je v pisarni

Mark Cuban Luka Dončić Profimedia
Nove okrepitve Dallasa po klavrni sezoni, v kateri se Mavsi niso uspeli uvrstiti v končnico, so že na vidiku. A za zdaj le v pisarni.

Po klavrnem drugem delu sezone, ko so se s trgovanjem v zimskem prestopnem roku Mavsi povsem zakockali, je lastnik franšize Dallas Mavericks Mark Cuban že povlekel prve poteze. Išče okrepitve v pisarni, ki bi pomagale trenutnemu športnemu direktorju Nicu Harrisonu

Kot pomoč v pisarni se v ameriških medijih vse bolj glasno omenja izkušenega Dennisa Lindseyja, ki se je z delom športnega direktorja proslavil v Utah Jazz. Novico o tem, da naj bi v kratkem okrepil pisarno Mavsov, je v svet poslal ugledni ESPN-ov novinar Marc Stein. Kot je zapisal, se Mavsi z Lindseyjem že dogovarjajo za vlogo svetovalca Harrisonu.

Spomnimo: Harrison se je Dallasu pridružil po čistki v pisarni, ko se je moral posloviti tudi trener Rick Carlisle. Skupaj s Harrisonom je prišel tudi trener Jason Kidd in v prvi sezoni prišel do konferenčnega finala, apetiti so pred sezono 2022/23 tako pošteno narasli. Toda ob solidnem prvem delu sezone so se Mavsi ob iskanju tistega koščka mozaika za nekaj več pošteno zakockali, prihod Kyrieja Irvinga je bil strel v koleno, saj so moštvo zapustili pomembni igralci, kar se obrambne taktike tiče. Tako so Mavsi v drugem delu sezone povsem razpadli, posledično se niso uvrstili niti v končnico, kar se je še pred meseci zdelo nepredstavljivo. 
 

Čeprav so bili mnogi prepričani, da je trgovanje Harrisona zrelo za to, da slednji izgubi službo, pa bo očitno ostal v klubu, saj mu Cuban še vedno zaupa, pripeljal mu je le okrepitev, ki mu bo pomagala pri sestavljanju moštva za naslednjo sezono. Harrison se je sicer v Dallasu neslavno podpisal pod odhod Jalena Brunsona, ki je nato zablestel v New Yorku, prav tako pa še ni znano, ali bo Irving dejansko ostal v Dallasu, saj ni pristal na podaljšanje pogodbe. 

Lindsey ima sicer precej košarkarskega znanja, saj je v ligi NBA deloval pomočnik športnega direktorja v San Antoniu, nato pa je od leta 2012 do 2019 opravljal funkcijo športnega direktorja Jazzov. Od Utaha, kjer je kasneje napredoval celo v podpredsednika košarkarskih operacij, se je poslovil po tem, ko se je maja 2021 domnevno sporekel s trenerjem Quinom Snyderjem, je pred časom poročal The Salt Lake Tribune.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 13:53 19.april 2023.

    Tudi za Harrisona se je govorilo koliko znanja ima,,kako se je proslavil pri NIKE-u pa je povzrocil razpad kluba! Cuban; mojster za nategovanje ljudi mora sestaviti pošteno ekipo!,Ampak tisto na igrišču in ne v pisarni! Ampak pri Dallasu pojma nimajo ...prikaži več kaj delajo! Že pet let govorijo kako bodo vsako sezono pripeljali ne vem koga..Naredili pa niso nic razen, da so jim odšli najboljši igralci! Prišel pa ni nihče pameten! KP in Irving sta bila kljub zvezdniškemu statusu strel v prazno! SRAMOTA!!!

  • Dragonja 12:19 19.april 2023.

    Bečirević je prost,tudi Jurica,vodja pisarne pa komentator Hođić.