Šport > Košarka
14559 ogledov

Dragić delil anekdoto o Dončićih, Antetokounmpo le debelo pogledal

dragić dončić Epa
Starejši od bratov Antetokounmpo je v svoji oddaji gostil Gorana Dragića.

Goran Dragić se je pred končnico preselil k moštvu Milwaukee Bucks, ki zadnja leta vselej sodi med najresnejše kandidate za osvojitev NBA naslova. Kapetan slovenske reprezentance je po selitvi med drugim postal tudi soigralec Giannisa in Thanasisa Antetokounmpa, slednji je Dragića zdaj povabil na pogovor v svojo oddajo.

V njej je Gogi starejšemu od bratov Antetokounmpo, ta pri Milwaukeeju v veliki meri igra le obrobno vlogo, zaupal, da Luko Dončića pozna že od otroških let. Dejstvo, ki ga pozna precejšen del slovenskih ljubiteljev košarke, je šokiralo Thanasisa.

"Slovenija je resnično majhna. Pri 15-letih sem podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo in veš, kdo je bil takrat moj mentor?" je Grka vprašal Dragić, Thanasis pa je le zmajal z glavo. "Saša Dončić. Oče Luke Dončića," je sogovorca presenetil Slovenec.

"Poznam ga od otroštva, zdaj pa je superzvezdnik v ligi NBA," je dodal Dragić.

"Kako je igrati z Dončićem?" je zanimalo Thanasisa. "Lahko. Leta 2017 sva prvič zaigrala skupaj, takrat sem za vzel pod svoje okrilje," je odgovoril Gogi, ki ga je Grk sicer spomnil, da sta se Slovenija in Grčija takrat pomerili v skupinskem delu tekmovanja. Slovenci, ki so kasneje ovojili naslov, so zmagali z 78:72, Luka je dosegel 22 točk, Goran 20, Thanasis pa se na omenjenem dvoboju ni vpisal med strelce, odigral je le štiri minute.

"Bil je še zelo mlad, delila sva si sobo," je nato nadaljeval najkoristnejši košarkar Eurobasketa 2017. "Že takrat se je videlo, da je izjemno nadarjen. Star je bil 18 let in že bil član prve peterke v reprezentanci, pri tem pa je bil tudi statistično odličen. Izjemen igralec, hkrati pa dober fant. Vse skupaj je bil neverjetno," se je spomnil Dragić.

Ta sicer ni mogel mimo zadnjega evropskega prvenstva, ko je Slovenija v Nemčiji presenetljivo klonila v četrtfinalu, četo Aleksandra Sekulića je premagala Poljska. "Lani nam je manjkala medalja," je dejal Dragić. Podobno usodo so sicer z Giannisom Antetokounmpom na čelu doživeli tudi Grki.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 17:45 21.april 2023.

    To pa je noro dejstvo! Saša Dončić nikoli ni bil dober igralec in ne dober trener! V reprezentanci je bil samo zato, ker takrat boljsih nismo iimeli Ce ne bi bilo Luke in njegovih izvenzemeljskih dosežkov bi bil danes Saša ...prikaži več pozabljen! Pozabljen kot, da ga nikoli ni bilo!,Zaradi Luke je pa kar naenkrat v ospredju Ljudje se spomnijo Zdovca, Vilfana, Hauptmana, Miliča, Daneua....! Saša Dončič je pa bolj primeren za pozabo kot, da bi se mučili še z njim!

Sorodne novice