Šport > Košarka
9711 ogledov

All-Star zvezda že v uniformi, močno izstopa od ostalih

Lauri Markkanen Reševalni pas/Twitter
Finski košarkar Lauri Markkanen že opravlja obvezen vojaški rok na Finskem, tako kot je pred časom napovedal. A zaradi svoje višine (213 cm) močno izstopa od ostalih nabornikov.

Lauri Markkanen je pred časom ponosno sporočil, da se bo letos poleti udeležil vojaškega roka, saj si ne želi, da bi kljub milijonom, ki jih služi v ligi NBA, bil drugačen od ostalih državljanov, saj se mu zdi, da to ne bi bil pravi zgled za mladino. Tako se je odločil, da se bo letos poleti pridružil nabornikom in odslužil obvezen vojaški rok. Seveda je Markkanen s to potezo poskrbel za precej zanimanja medijev, ki so tako z nestrpnostjo pričakali, da se je finski velikan zglasil v vojski. Tako so že nastale prve fotografije NBA-zvezdnika v vojaški uniformi. 

Najboljši igralec NBA ekipe Utah Jazz ter od letošnje sezone tudi All-Star igralec Lauri Markkanen je sicer v pogovoru za ESPN že pred dnevi razkril, da namerava po koncu letošnjega rednega dela (Utah se namreč ni uvrstil v končnico) odslužiti obvezni vojaški rok, ki ga morajo do dopolnjenega 30. leta opraviti vsi finski moški državljani. Glede na to, da najkrajši vojaški rok na Finskem znaša 165 dni, se zdi, da bo svoje obveznosti Markkanen lahko opravil v celoti že v letošnjem letu, saj se nova sezona lige NBA začne šele konec oktobra.

Lauri Markkanen Ni imel izbire! Šport Ga prepoznate? Neverjetna preobrazba NBA zvezdnika

V kolikor posameznik na Finskem ne opravi vojaškega roka, mu grozi do 173 dni zapora. "To je obvezno, vsi ga moramo opraviti, ampak obenem si to štejemo tudi v čast," je pred časom izjavil 25-letni finski košarkar. "Mislim, da s služenjem svoji državi postavimo lep zgled. Prav tako sem prepričan, da lahko z vojaškim rokom opravim, ne da bi vplival na moje priprave za prihajajočo sezono," je dodal.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 09:49 20.april 2023.

    Pa še v formi bo, ko se bo začela nova sezona NBA!