Šport > Košarka
4180 ogledov

Ga prepoznate? Neverjetna preobrazba NBA zvezdnika

Lauri Markkanen Instagram
Finski NBA-zvezdnik Lauri Markkanen se je po končanem rednem delu sezone pridružil finski naborniški vojski. Pri tem je moral upoštevati stroga pravila, med drugim se je moral posloviti tudi od dolgih kodrastih las ...

"Kodri se bodo vrnili," je ob novi pričeski, na kateri je NBA-zvezdnik povsem neprepoznaven, zapisal Lauri Markkanen. In ne, ne gre za prvoaprilsko šalo, finski zvezdnik ni želel biti nič kaj drugačen od ostalih državljanov, odločil se je, da bo izpolnil svojo državljansko dolžnost – pridružil se je naborniški vojski. 

Slovenska vojska ameriška vojska vojaške vaje Poček Brez izjeme Šport Noro, veliki NBA zvezdnik se vrača v domovino, kjer mora v vojsko

Najboljši igralec NBA ekipe Utah Jazz ter od letošnje sezone tudi All-Star igralec Lauri Markkanen je sicer v pogovoru za ESPN že pred dnevi razkril, da namerava po koncu letošnjega rednega dela (Utah se namreč ni uvrstil v končnico) odslužiti obvezni vojaški rok, ki ga morajo do dopolnjenega 30. leta opraviti vsi finski moški državljani. Glede na to, da najkrajši vojaški rok na Finskem znaša 165 dni, se zdi, da bo svoje obveznosti Markkanen lahko opravil v celoti že v letošnjem letu, saj se nova sezona lige NBA začne šele konec oktobra. V kolikor posameznik na Finskem ne opravi vojaškega roka, mu grozi do 173 dni zapora.

"To je obvezno, vsi ga moramo opraviti, ampak obenem si to štejemo tudi v čast," je izjavil 25-letni finski košarkar. "Mislim, da s služenjem svoji državi postavimo lep zgled. Prav tako sem prepričan, da lahko z vojaškim rokom opravim, ne da bi vplival na moje priprave za prihajajočo sezono," je dodal.

Takole je Markkanen bil videti, preden je moral v vojsko ... Velika sprememba, kajne?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.