Šport > Košarka
6059 ogledov

Gogi o NBA poslih: Če bi se to zgodilo, bi imel drugačno kariero

Goran Dragić Milwaukee Bucks Profimedia
Goran Dragić je spregovoril o menjavah igralcev v ligi NBA. Le malo je manjkalo, da ni v velikem 'tradu' pristal v New Orleansu.

Goran Dragić je v pogovoru za oddayo Thanalysis, ki jo vodi njegov soigralec pri Milwaukee Bucks Thanasis Antetokounmpo, spregovoril o številnih zanimivih rečeh. Med drugim je svojega sogovornika presenetil z informacijo, da Luko Dončića pozna že od malih nog slednjega, med drugim pa je spregovoril tudi o krutosti NBA poslov, ko gre za menjave igralcev.

Za primer je podal svojo selitev iz Phoenixa v Houston leta 2011. "Ob enih popoldne je bilo konec prestopnega roka, mi pa smo za Toronto poleteli pol ure prej. Ne vem, zakaj niso počakali še pol ure. Sedel sem ob Stevu Nashu in zadremal, ko pa smo pristali, me je Steve zbudil. Dejal je: 'Žal mi je G, vključen si v zamenjavo.' Bil sem šokiran."

"Preprosto sem vzel svojo torbo, odšel na drug terminal na letališču in odletel naravnost v Houston. Iz enega na drugo letalo, nato sem opravil zdravniški pregled, naslednji dan pa sem že igral proti New Jersey Nets," se je spomnil Dragić.

"Takrat sem prvič začutil, da je NBA predvsem posel," je še dodal.

A to še ni bilo vse. Le malo je manjkalo, da ni bil tisto sezono zamenjan še enkrat. Preseliti bi se moral v New Orleans, v poslu treh klubov pa bi zvezdnik slednjega Chris Paul pristal pri LA Lakers. 'Trade', vanj sta bila na primer vpletena še Pau Gasol in Luis Scola, je zaustavil takratni komisar lige David Stern. Vsako menjavo namreč mora odobriti tudi liga, zakaj je takratni posel padel v vodo, Dragić ne ve.

"Zamisli si, da bi bil ta trade izpeljan. Moja NBA kariera bi bila povsem drugačna. To je noro," je zaključil Gogi.

Celoten pogovor si lahko ogledate spodaj:

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice