Šport > Košarka
3261 ogledov

Popeljal jih je do edinega naslova, zdaj ostal brez službe

Nick Nurse Profimedia
Toronto se je razšel s trenerjem Nickom Nursom.

Vodstvo kanadskega košarkarskega moštva Toronto Raptors, ki igra v ligi NBA, je odpustilo trenerja Nicka Nursa. Novico je potrdil predsednik franšize Masai Ujiri.

"Nikoli se ni lahko odločiti za takšno menjavo, posebej po tem, ko gre za osebo, ki je imela veliko vlogo pri največjih uspehih franšize in bila miren vodja v trenutkih največjih izzivov," je v  izjavi za javnost dejal Ujiri.

Nurse je bil v Torontu od leta 2013, najprej v vlogi pomočnika, od 2018 v vlogi glavnega trenerja. V tej funkciji je že v svoji prvi sezoni osvojil naslov prvaka.

Leto pozneje je Nurse dobil nagrado za trenerja leta v NBA, potem ko je kanadska zasedba s 3:4 izgubila v konferenčnem polfinalu proti Boston Celtics. V prejšnji sezoni so izpadli v prvem krogu končnice, v tej pa so obstali v "play-inu" po porazu proti Chicago Bulls. Nurse je s Torontom vpisal 227 zmag in 163 porazov v petih sezonah.

Kot je poročal ameriški ESPN, je najresnejši kandidat za Nursovega naslednika nekdanji strateg Bostona Ime Udoka. Nurse pa naj bi bil najbližje trenerski službi pri Houston Rockets.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice