Šport > Košarka
92 ogledov

Čančarjev Denver že na pragu konferenčnega polfinala

Nikola Jokić Profimedia
Denver Nuggets so v uvodnem krogu končnice še tretjič zapored premagali Minnesoto Timberwolves.

Košarkarji Denver Nuggets, za katere igra tudi Slovenec Vlatko Čančar, so na gostovanju pri Minnesoti Timberwolves dosegli še tretjo zmago v prvem krogu končnice lige NBA. Po slavju s 120:111 so tako le še zmago oddaljeni od konferenčnega polfinala na zahodu.

Čančar pri Denverju ni stopil na parket, s sedmim trojnim dvojčkom v karieri v končnici pa se je najbolj izkazal Nikola Jokić. Dosegel je 20 točk, 11 skokov in 12 podaj, s sedmim tovrstnim dosežkom pa med centri v vsej zgodovini zaostaja le za Wiltom Chamberlainom (9).

toronto raptors NBA Šport Popeljal jih je do edinega naslova, zdaj ostal brez službe

Najboljši strelec pri najboljši ekipi rednega dela zahodne konference je bil sicer Michael Porter ml. s 25 točkami, celotna prva peterka pa je presegla mejo desetih točk. Pri volkovih se je najbolj izkazal Anthony Edwards s 36 točkami, 27 jih je dodal Karl-Anthony Towns.

Nuggets so bili izjemno razpoloženi pri metu iz igre, saj so zadeli 57,1 odstotka metov, za tri točke pa so metali 40,6-odstotno. Dvoboj so dobili, čeprav so s črte prostih metov metali le 13-krat, medtem ko so imeli tekmeci na voljo kar 35 prostih metov.

"Nismo jih želeli ohraniti pri življenju. Mi smo želeli biti napadalni in jim zadati prvi udarec," je po tekmi slikovito dejal Jokić, sicer dvakratni zaporedni najkoristnejši igralec lige NBA (2021, 2022).

Goran Dragić Milwaukee Bucks NBA Šport Gogi o NBA poslih: Če bi se to zgodilo, bi imel drugačno kariero

Varovanci Michaela Malona bi lahko delo v prvem krogu končnice končali že v noči z nedelje na ponedeljek. V tem primeru bi se v polfinalu nato pomerili z boljšim iz obračuna med Phoenix Suns in Los Angeles Clippers. Sonca v seriji vodijo z 2:1 v zmagah.

"Ponosen sem na svoje varovance. Svoje delo so opravili, kot se spodobi za zrelo ekipo. Vso spoštovanje do nasprotnikov, a ta serija je odvisna od nas samih. Ne želimo si odigrati še ene tekme v Denverju," je po treh zmagah dejal trener gostov Malone.

New York Knicks pa so postali prvo moštvo, ki je v tej sezoni tako v rednem delu kot končnici tekmecem dovolilo manj kot 80 točk. Z zmago proti Cleveland Cavaliers z 99:79 pa so povedli z 2:1 v zmagah in tako v končnici vodijo prvič po desetih letih in takratni seriji proti Boston Celtics. Tisto leto so tudi zadnjič dobili kakšno serijo v končnici.

Joel Embiid Nets 76ers Video Šport Kaj hudiča delajo NBA sodniki? Enega pustili, drugega pa ...

Jalen Brunson je za kratkohlačnike dosegel 21 točk, 19 jih je dodal RJ Barrett, pri gostih, ki so v sezoni sploh prvič izgubili za 20 točk ali več, pa je z 22 točkami izstopal Donovan Mitchell. V oči pri konjenikih bode predvsem met iz igre Dariusa Garlanda (10 točk), ki je zadel le štiri od 21 metov. Na drugi tekmi je sicer dosegel 32 točk.

"Pričakoval sem takšno podobo dvorane. Čutiti je bilo ogromno, res ogromno energije in s tem smo se hranili," je po tekmi o sijajnem vzdušju v Madison Square Gardnu dejal zvezdnik domačih Julius Randle.

Lauri Markkanen Nbajevec Šport All-Star zvezda že v uniformi, močno izstopa od ostalih

Presenečenje pa so pripravili košarkarji Atlante. Hawks so namreč v svoji dvorani s 130:122 ugnali Boston in izid znižali na 1:2 v zmagah. Trae Young je dosegel 32 točk, 25 jih je dodal Dejounte Murray. Še pet drugih košarkarjev Atlante je preseglo mejo desetih točk. Za Boston je 29 točk dosegel Jayson Tatum, 24 pa jih je prispeval Marcus Smart.

Young je po dveh nekoliko slabših predstavah tokrat ob koncu dvoboja s pomembnima košema pomagal ekipi do zmage. "Vedel sem, da lahko tako igram, nič me ni skrbelo. Branilci moramo imeti nadzor nad igro, za naju mislim, da sva pri tem kar dobra," je dejal Young o svoji igri ter navezi z Murrayjem.

Ponoči bo od Slovencev na delu Goran Dragić, ki bo z Milwaukee Bucks gostoval pri Miami Heat. Izid v zmagah je trenutno 1:1.

* Izidi, 1. krog, končnica:
- vzhodna konferenca:
New York Knicks - Cleveland Cavaliers     99:79
(New York vodi z 2:1 v zmagah)
Atlanta Hawks - Boston Celtics           130:122
(Boston vodi z 2:1 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets  111:120
(Denver vodi s 3:0 v zmagah)

* Opomba: ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.