Šport > Košarka
7180 ogledov

Le ena lepša od Dončićeve

Luka Dončić Profimedia
Redni del lige NBA je ponudil veliko izjemnih potez.

Ljubitelji lige NBA že dva tedna uživajo v končnici. Play-off prinaša bolj napete in predvsem bolj intenzivne tekme kot redni del, manj je atraktivnih individualnih potez.

Redni del lige je, tako kot ponavadi, ponudil 1230 srečanj. Nabralo se je ogromno lepih podaj, metov, zabijanj in blokad. Kot vsako leto je liga izbrala sto najlepših.

Od slovenskih igralcev se je na seznamu znašel le Luka Dončić. Ljubljančan je v izbor prišel kar štirikrat. Dvakrat s podajo, enkrat z zabijanjem in enkrat z divjim metom.

PREBERITE ŠE: Noro, kaj se je zgodilo, ko so navijači Zvezde opazili Luko Dončića!

Na 74. mestu se je znašla Dončićeva "no look" podaja na srečanju proti Denver Nuggets. Na 31. mestu najdemo zabijanje na obračunu proti Milwaukee Bucks.

Kar dve Dončićevi akciji sta se uvrstili v prvo deseterico. Na šestem mestu je njegova izjemna podaja na srečanju proti Indiana Pacers. Na drugem mestu je njegov neverjeten poskus po zgrešenem prostem metu proti New York Knicks, s katerim je Dallasu zagotovil podaljšek.

Od Dončića je bil boljši le zvezdnik Memphis Grizzlies Ja Morant, ki je silovito zabil na tekmi proti Indiana Pacers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice