Šport > Košarka
1793 ogledov

Denver na prvi tekmi odpihnil favorita lige, Čančar dočakal priložnost

Vlatko Čančar Profimedia
Denver Vlatka Čančarja je povedel v seriji proti Phoenixu.

Ekipa Denver Nuggets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Phoenix Suns s 125:107 in v polfinalu zahodnega dela lige povedla z 1:0 v zmagah. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je v dresu zmagovitih gostiteljev igral tri minute.

S 34 točkami je bil Jamal Murray prvi strelec tekme, Srb Nikola Jokić pa je za zmagovalce dodal 24 točk, 19 skokov in pet podaj ter dokazal, zakaj so mnogi mnenja, da bi bil lahko še tretjič v nizu izbran za najkoristnejšega igralca lige (MVP).

Kar šesterica domačih igralcev je v statistiko vpisala dvomestno število točk, Aaron Gordon je bil tretji strelec s 23 točkami. Denver je dvoboj je v trojkah dobil s 16:7, skok pa s 49:38. Na drugi strani je bil v napadu najboljši zvezdnik Kevin Durant z 29 točkami, imel je še 14 skokov. Poleg Duranta je bil v napadu sonc s 27 točkami uspešen tudi Devin Booker.

Phoenix je sicer odločno začel dvoboj in imel 66,7 odstotni met v prvi četrtini, v kateri je bilo 14 sprememb v vodstvu. Točka prednosti za goste pa je spodbudila domače, drugo četrtino so dobili s 37:19 in ob polčasu je bilo tako 68:51. Denver je v drugem delu odgovoril na vsako spremembo v igri tekmecev in dokaj gladko zmagal, saj prednost ni nikoli padla pod deset točk.

Tako je Phoenix že pet minut pred koncem dvignil belo zastavo in na klop potegnil vse zvezdnike. Podobno je bilo kmalu nato v domači zasedbi. Jokića je dobre tri minute pred koncem zamenjal Čančar in dobil redko priložnost za igro v tej končnici.

Primorec je sicer zgrešil vse tri mete iz igre (od tega dva za tri točke), je pa zato pod svojim obročem ujel eno žogo. V 3 minutah in 13 sekundah, ki jih je preživel na igrišču, je bil Phoenix boljši za štiri točke.

Druga tekma bo v noči na torek po slovenskem času prav tako v Denverju.

 

* Izid, 2. krog končnice:
- zahod, polfinale:
Denver Nuggets - Phoenix Suns      125:107
(Vlatko Čančar v treh minutah en skok za Denver)
- Denver vodi v zmagah z 1:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice