Šport > Košarka
513 ogledov

S tem izjemnim košem je Butler izsilil podaljšek

Jimmy Butler youtube
V vzhodni konferenci je osmi nosilec izločil prvega.

Šele šestič v zgodovini lige NBA se je zgodilo, da je osmi nosilec izločil prvega. Milwaukee je bil najuspešnejša ekipa rednega dela tekmovanja, Miami pa si je nastop v končnici zagotovil šele po preboju iz play-ina. Tako je Heat zjemno izkoristil priložnost, ki se je na primer v zahodni konferenci ponujala tudi Dallasu, vendar so se pri slednjem raje odločili, da izgubijo zadnji tekmi ter tako ostanejo brez podobne možnosti.

Tudi na petem dvoboju med Miamijem in Milwaukeejem, celotni obračun se je končal s skupno zmago Vročice s 4:1, je blestel Jimmy Butler. Na predhodnji tekmi je dosegel kar 56 točk, tokrat sicer 14 manj, a prispeval izjemen koš za izenačenje pol sekunde pred koncem četrte četrtine.

Iz avta mu je natančno podal Gabe Vincent, Butler pa je ob Patu Connaughtonu in Jrueju Holidayju ujel žogo in jo v padcu uspel poslati skozi obroč za 118:118 in tako izsilil podaljšek.

Miami je v njem bil korak pred tekmecem in na koncu slavil s 128:126. Sezona se je tako proti nekdanjim moštvenim kolegom končala tudi za Gorana Dragića.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice