Šport > Košarka
278 ogledov

Denver z izjemnim Jokićem na polovici poti, šok za Boston

Nikola Jokić Profimedia
Košarkarji Denverja so tudi na drugi tekmi premagali Phoenix Suns.

Ekipa Denver Nuggets je v polfinalu zahodnega dela  lige NBA doma premagala Phoenix Suns s 97:87 in povedla z 2:0 v zmagah. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni igral za Denver. Na vzhodnem delu pa so na prvi tekmi polfinala igralci Philadelphie 76ers v Bostonu s 119:115 presenetljivo, zaradi poškodbe je bil odsoten prvi mož gostov Joel Embiid, ugnali Celtics ter povedli z 1:0 v zmagah.

Srbski center Nikola Jokić je z 39 točkami in 16 skoki vodil Denver do druge zmage. Po zaostanku sedmih točk je v drugem polčasu nanizal 26 točk in odločilno pripomogel k preobratu. V torek bo sicer izvedel, če bo tretjič zapored izbran za najkoristnejšega igralca lige in v glasovanju premagal Kamerunca Embiida in Grka Giannisa Antetokounmpa.

Ključni trenutek na dvoboju v Denverju se je sicer zgodil pet minut pred koncem tretje četrtine, ko je Chris Paul ob vodstvu Phoenixa s petimi točkami odšel v garderobo in se zaradi težav s prepono ni več vrnil na parket. Suns so po njegovem odhodu izgubili nit igre ter začeli igrati individualno. Nekaj časa je še šlo Devinu Bookerju, ko pa je popustil tudi on, so na igrišču zagospodarili domači košarkarji. Ti so zadnjo četrtino dobili z izidom 27:14.

Denver je tako uspešno preživel dvoboj, četudi sta imela izjemno slaba strelska izkupička Jamal Murray z metom 3/15 iz igre za 10 točk in Michael Porter ml., ki je za pet točk potreboval sedem metov.

Poleg Jokića je le še trojica njegovih soigralcev dosegla dvomestno število točk. Aaron Gordon jih je dodal 16, Kentavious Caldwell-Pope pa 14, slednji je zadel vse štiri poskuse za tri točke, od tega je nanizal dve trojki v ključnem obdobju tekme. Po zaostanku domače vrste s 70:73 je po njegovih dveh metih izza črte Denver povedel in nato vodstva do konca tekme ni več izpustil iz rok.

Devin Booker je bil prvi strelec Phoenixa s 35 točkami, zvezdnik Kevin Durant jih je dodal 24, a je za to potreboval kar 27 metov.

Domači so skok dobili z 48:30.

V Bostonu je blestel James Harden. Ta je dosegel 45 točk, tudi odločilno trojko osem sekund pred iztekom tekme. 

 

Harden je izenačil svoj rekordni dosežek v končnicah. Še desetič v karieri mu je uspelo preseči 40 točk na play-off tekmah, s takšnim dosežkom se lahko od aktivnih igralcev pohvalita le še LeBron James in Durant. Harden je igre metal 17/30 (trojke 7/14 ).

"Že dolgo nisem bil tako pri metu, občutek je res dober. V tej sezoni sem bil bolj zadolžen za to, da razigram soigralce, a to ne pomeni, da nisem sposoben odigrati tudi takšne tekme, če je to potrebno," je po tekmi dejal Harden.

Ta je imel znova veliko pomoč v Tyresu Maxeyju, ki je zbral 26 točk in štiri ukradene žoge. Zadnjo od teh je zbral pol minute pred koncem, ko je nato zaključil protinapad in Philadelphio pripeljal do vodstva s 114:113. 

Jayson Tatum je na drugi strani nato zadel dva prosta meta (skupno 39 točk), Harden pa je odgovoril z že omenjeno trojko.

Marcus Smart je nato izgubil žogo, po hitrem prekršku pa je končni rezultat z dvema prostima metoma postavil Paul Reed.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice