Šport > Košarka
5930 ogledov

Tako čustveno se je Dragić poslovil od Miamija

Goran Dragić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik po več kot šestih letih zapušča Miami Heat.

Legendarni kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić bo prvič po letu 2015, ko je postal član floridske vročice, oblekel dres drugega moštva. Petintridesetletni veteran je v menjavi igralcev, s katero je Miami pridobil zvezdnika Kyla Lowryja, postal član Toronto Raptors. 

Ali bo Dragić v prihajajoči sezoni res član kanadske ekipe, je za zdaj še uganka. Obstaja namreč velika verjetnost, da ga bo Torono vključil v ponudbo igralcev za trgovanje z drugimi ekipami, med možnimi destinacijami pa se omenjata Los Angeles, kjer bi igral ob LeBronu Jamesu, in Dallas, kjer bi združil moči z Lukom Dončićem.

goran dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Dragić je v Miamiju preživel zadnjih šest let in pol, v tem času pa je v moštvu pustil neizbrisen pečat in se z velikimi črkami zapisal v zgodovino franšize. Priljubljeni "Dragon" velja za pravega ljubljenca občinstva, tudi sam pa nikoli ni skrival naklonjenosti do ekipe in mesta, v katerem je preživel eno najlepših obdobij nadvse bogate kariere.

Ob čustvenem slovesu od moštva, s katerim je dosegel največje uspehe v NBA in si priigral nastop na All-Star tekmi, je slovenski košarkar poudaril, da ni nobenih zamer, nato pa se je na ekipo, navijače in prebivalce Miami obrnil še s prav posebnim zapisom.

"Miami!!! Hvala vam za vso ljubezen, prijaznost in podporo v zadnjih sedmih letih. Mene in mojo družino ste sprejeli od prvega dne in večno vam bomo hvaležni za življenje, ki smo ga ustvarili tukaj, za sklenjena prijateljstva in izkušnje, ki smo ji doživeli v #305 (območna koda. op. a.). Nikoli vas ne bomo pozabili, #HeatNation, in kmalu se vidimo," je v slovo zapisal eden največjih slovenskih športnikov vseh časov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.