Šport > Košarka
6658 ogledov

Dallas preizkuša tega košarkarja, bo to nova okrepitev?

Justin Powell Profimedia
Dallas Mavericks se zanimajo za mladega košarkarja iz kolidža Washington State.

V noči iz 22. na 23. junij bo na sporedu NBA nabor, na katerem bodo ekipe poizkušale svoje moštvo okrepiti z mladimi talenti, s katerimi bi zapolnili vrzeli v svoji ekipi. Medtem ko bo Victor Wembanyama skorajda zagotovo prvi izbor na naboru in je nekako jasnih tudi deset najboljših igralcev, ki bodo izbrani med prvo deseterico, pa se tu in tam najde kakšnega skritega talenta tudi med kasnejšimi izbori.

Vsaka ekipa tako upa, da bo odkrila svojega Giannisa Antetokounmpa (izbran kot 15.) ali Nikolo Jokića (izbran kot 41.). Zaradi tega v tednih pred naborom NBA moštva povabijo na preizkus različne igralce, da bi preverila njihovo kvaliteto ali odkrila v njih skrit talent, ki so ga spregledala ostala moštva

Po poročilih iz Dallasa naj bi tako Mavericks izmed bolj zanimivih imen nedavno preizkušali Justina Powella, ki je igral za kolidž Washington State. Gre za zelo zanimivega košarkarja, ki kljub svoji višini skoraj dveh metrov igra na poziciji organizatorja igre. Pozicijo, na kateri Dallas Mavericks ob Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu nimajo prave tretje opcije.

Powella razen odličnega pregleda nad igro in "playmakerskih" sposobnosti odlikuje tudi odličen met za tri točke, saj je bil v minuli sezoni v celotni NCAA ligi le eden izmed štirih košarkarjev visokih vsaj 198 centimetrov, ki so za tri točke metali z vsaj 42-odstotno uspešnostjo (ob pogoju, da so imeli vsaj 150 poizkusov za tri točke). Še ena kvaliteta, ki bi Dallasu in njegovemu načinu igre prišla zelo prav.

Član Washington State Cougars je sicer na kolidžu igral že tretjo sezono in bo tako s 24 leti veljal za enega bolj izkušenih igralcev na letošnjem naboru. Minulo sezono je zaključil s povprečjem 10,4 točk, 3,9 skokov in 2,8 asistenc na tekmo, ob 40,8-odstotnem metu iz igre ter kar 42,6-odstotnem mestu za tri.

Justin Powell | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanimivo je, da je svojo najboljšo sezono imel svoje prvo leto na kolidžu, ko je še branil barve Auburn Tigers in je do poškodbe, zaradi katere je predčasno zaključil sezono, povprečno dosegal 11,7 točk, 6,1 skokov in 4,7 asistenc na tekmo, medtem ko je iz igre metal z 42,9-odstotno natančnostjo ter z 44,2-odstotno natančnostjo za tri točke.

Dallas ima sicer na letošnjem naboru na voljo deseti izbor, a ga zagotovo ne bo porabil za igralca, kot je Powell. Slednji se bo namreč zelo težko znašel med 58 igralci, ki bodo izbrani, tako da ga bodo Mavericks najverjetneje nato lahko podpisali kot prostega na naboru neizbranega igralca. Če je seveda na omenjeni preizkušnji zadovoljil apetite vodstva kluba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice